
Impepata di cozze
Benodigdheden in je keuken
- kookpan
Ingrediënten
- 2 kilo mosselen - (zo vers mogelijk!)
- 2 tenen knoflook
- 50 gram olijfolie - (eerste persing)
- 15 gram fijngehakte bladpeterselie
- 2 fijngesneden chilipepers - (optioneel)
- gemalen zwarte peper - (ruim)
Voor de crostini
- 4 sneedjes rustiek landbrood
- 1 teen knoflook
- olijfolie naar smaak - (eerste persing)
Instructies
- Om dit heerlijke Italiaanse mossel gerecht te maken, begin je met het schoonmaken van de mosselen.2 kilo mosselen
- Verwijder de gebroken exemplaren en schraap met de achterkant van een mes en een schoon stuk staalwol de bezinksel resten en zeepokken (witte korstjes) weg. Verwijder de weerhaak of andere oneffenheden die naar buiten komen weg. Spoel vervolgens de mosselen goed af onder stromend koud water. Als u weinig tijd hebt, raad ik u aan ze te laten schoonmaken bij de visboer waar u ze koopt, op voorwaarde dat u ze binnen een dag opeet.
- Maak de ondertussen de rest van de ingrediënten klaar. Hak de peterselie fijn, pel de knoflook en halveer hem. Hak tot slot de pepers fijn en verwijder de zaadjes.2 tenen knoflook, 15 gram fijngehakte bladpeterselie, 2 fijngesneden chilipepers
- Doe de schoongemaakte mosselen in een grote pan. Voeg vervolgens de olijfolie, peterselie, chilipeper en knoflook toe.2 kilo mosselen, 50 gram olijfolie, 15 gram fijngehakte bladpeterselie, 2 fijngesneden chilipepers, 2 tenen knoflook
- Als laatste, maar daarom niet minder belangrijk, de gemalen zwarte peper: ik raad een royale hoeveelheid aan. Sluit de deksel van de pan en laat de mosselen op een hoog vuur opengaan. Zet het vuur uit zodra de mosselen open zijn (dit duurt meestal een paar minuten).Zet ondertussen de sneetjes brood in de oven op 200° gedurende ongeveer 5-10 minuten. Ze moeten knapperig en goudbruin zijn.gemalen zwarte peper, 4 sneedjes rustiek landbrood
- Haal ze dan uit de oven, wrijf ze in met ruim knoflook en besprenkel ze met een beetje olijfolie.Serveer de mosselen en leg de sneetjes geroosterd landbrood bij.4 sneedjes rustiek landbrood, 1 teen knoflook, olijfolie naar smaak