gefrituurde-courgette-bloemen-in-beslag

Gefrituurde courgette bloemen in beslag

Gebakken courgette bloemen zijn "een klassieker" uit de keuken van de provincie Lazio, als we preciezer willen zijn, "een klassieker" uit de hoofdstad, en ja, in Rome maken ze heerlijke gefrituurde courgette bloemen. Elke zichzelf respecterende osteria, trattoria, restaurant en pizzeria heeft ze op de kaart staan in de wetenschap dat ze haar gasten een echte delicatesse aanbiedt.
gefrituurde-courgette-bloemen-in-beslag

Gefrituurde courgette bloemen in beslag

Recept van: Remco Borsato
Gevulde of gefrituurde courgette bloemen zijn een van de meest klassieke voorgerechten in de Italiaanse keuken, en elke regio heeft zijn eigen variatie, de ene nog lekkerder dan de andere.
Dit is het traditionele recept wat een gistvrij beslag heeft en licht verteerbaar is.
5 van 1 beoordeling
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang antipasto, tussendoortje
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
calorieën 550 kcal

Benodigdheden in je keuken

  • frituurpan
  • Keukenpapier
  • temperatuurmeter

Ingrediënten
  

  • 15/20 courgette bloemen

Ingrediënten voor het beslag

  • 100 gram rijstbloem
  • 100 gram bloem
  • 300/350 gram water met koolzuur - (Spa rood)

Voor de frituur

  • 1 liter arachide olie

Instructies
 

  • Voor deze recept kunt u de bloem helemaal openen, d.w.z. ook aan het uiteinde tegenover de bloemblaadjes. Trek de bloem van de courgette. Verwijder voorzichtig het gesloten uiteinde, inclusief de stamper binnenin. Dit gaat er heel gemakkelijk af. Vouw de bloemblaadjes goed open en voila, de courgette bloem is klaar om gefrituurd te worden!
    15/20 courgette bloemen

Het beslag

  • Maak nu het beslag. Giet het koude koolzuurhoudende water in een kom en voeg de twee meelsoorten toe; klop ze met een garde goed door elkaar om klonters te voorkomen. Je moet een vloeibaar maar luchtig beslag krijgen.
    100 gram rijstbloem, 100 gram bloem, 300/350 gram water met koolzuur

Het frituren

  • Verhit de olie in een hoge pan tot een maximumtemperatuur van 175° en controleer met een dompel thermometer. Als de olie op temperatuur is, dompel je twee of drie courgette bloemen tegelijk in het beslag en frituurt ze totdat ze goudbruin zijn.
    1 liter arachide olie
  • Ik raad aan niet meer dan 3 courgette bloemen tegelijk te frituren, om de temperatuur van de olie niet te veel te laten dalen met als resultaat slappe en vette bloemen. Als je wilt, kan je de bloemen omdraaien om ze gelijkmatig bruin te bakken: dat duurt een paar minuten. Zodra ze goudbruin zijn, laat u ze uitlekken op een vel keukenpapier en serveer ze als ze nog lekker warm zijn!
    Mamma mia che buoni!

Notities

Bijzonderheid van de courgette bloem

Wist je dat courgette bloemen zowel mannelijk als vrouwelijk kunnen zijn? Dat is juist!
De vrouwelijke bloemen zitten aan de courgette waar de vrucht zich ontwikkelt. Ze hebben een afgeronde stamper binnenin.
Mannelijke bloemen hebben een uitsteeksel en komen direct uit de plant; ze hebben een langere, dunnere stamper.

Voedingswaarde

Calories: 550kcal
Geschatte prijs voor dit gerecht € 12
Trefwoord courgette, zucchini
Heb je Gefrituurde courgette bloemen in beslag zelf al gemaakt?Maak er een foto van & tag @TuinDiner of hashtag #tuindinerrecept
Je eigen recept posten op TuinDiner.nl?En maak kans op een plek voor 2 personen in 2023! Klik hier en stuur je recept op!!
Deel dit artikel of recept met je vrienden!
Remco Borsato
Remco Borsato

Remco Borsato is een gepassioneerde Italiaanse kok met meer dan 20 jaar ervaring. Hij deelt zijn diepgaande kennis van Italiaanse producten, ingrediënten en wijnen door middel van kookworkshops, culinaire reizen en het organiseren van bijzondere TuinDiners met traditionele Italiaanse gerechten.

Remco en zijn vrouw Ylenia, docente Italiaans, organiseren al sinds 2010 ieder jaar 40 TuinDiners. Hij schrijft met passie over de Italiaanse eetcultuur en deelt zijn favoriete traditionele familierecepten op TuinDiner.nl

Artikelen: 291