
Gefrituurde courgette bloemen in beslag
Benodigdheden in je keuken
- frituurpan
- Keukenpapier
- temperatuurmeter
Ingrediënten
- 15/20 courgette bloemen
Ingrediënten voor het beslag
- 100 gram rijstbloem
- 100 gram bloem
- 300/350 gram water met koolzuur - (Spa rood)
Voor de frituur
- 1 liter arachide olie
Instructies
- Voor deze recept kunt u de bloem helemaal openen, d.w.z. ook aan het uiteinde tegenover de bloemblaadjes. Trek de bloem van de courgette. Verwijder voorzichtig het gesloten uiteinde, inclusief de stamper binnenin. Dit gaat er heel gemakkelijk af. Vouw de bloemblaadjes goed open en voila, de courgette bloem is klaar om gefrituurd te worden!15/20 courgette bloemen
Het beslag
- Maak nu het beslag. Giet het koude koolzuurhoudende water in een kom en voeg de twee meelsoorten toe; klop ze met een garde goed door elkaar om klonters te voorkomen. Je moet een vloeibaar maar luchtig beslag krijgen.100 gram rijstbloem, 100 gram bloem, 300/350 gram water met koolzuur
Het frituren
- Verhit de olie in een hoge pan tot een maximumtemperatuur van 175° en controleer met een dompel thermometer. Als de olie op temperatuur is, dompel je twee of drie courgette bloemen tegelijk in het beslag en frituurt ze totdat ze goudbruin zijn.1 liter arachide olie
- Ik raad aan niet meer dan 3 courgette bloemen tegelijk te frituren, om de temperatuur van de olie niet te veel te laten dalen met als resultaat slappe en vette bloemen. Als je wilt, kan je de bloemen omdraaien om ze gelijkmatig bruin te bakken: dat duurt een paar minuten. Zodra ze goudbruin zijn, laat u ze uitlekken op een vel keukenpapier en serveer ze als ze nog lekker warm zijn! Mamma mia che buoni!