Peperonata
Peperonata is een heerlijk gezond paprika gerecht wat uitstekend past bij vlees en uitekend te combineren is bij een aardappelpuree!
Benodigdheden in je keuken
- hoge koekenpan
Ingrediënten
- 15 stuk rode of gele paprika's - (in lange repen gesneden)
- 2 stuk ui - (wit)
- 2 eetlepels kappertjes - (uitgelekt)
- 2 eetlepels Taggia olijven
- zout en peper - (naar smaak)
- olijfolie - (naar smaak)
Instructies
- Doe een paar flinke scheuten olijfolie in een koekenpan en smoor eerst de uien zacht op een laag vuur. Zet de ui daarna apart.olijfolie, 2 stuk ui
- Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s, snijd het vruchtvlees in ringen.15 stuk rode of gele paprika's
- Bak vervolgens de gesneden paprika’s totdat ze beetgaar zijn. Doe daar de uien, de kappertjes, zout en peper bij .15 stuk rode of gele paprika's, 2 eetlepels kappertjes, 2 eetlepels Taggia olijven, zout en peper
- Laat de peperonata daarna iets afkoelen voor het serveren. Deze moet je namelijk lauwwarm eten.