Bruschetta Met Burrata Vijgen En San Daniele Ham Tuindiner Heiloo

Herfst bruschetta met burrata, vijgen en San Daniele ham

Bruschetta Met Burrata Vijgen En San Daniele Ham Tuindiner Heiloo

Herfst bruschetta met burrata, vijgen en San Daniele ham

Recept van: Remco Borsato
Ontdek de smaak van de Italiaanse herfst met onze Bruschette d'Autunno. Deze verfijnde antipasto combineert knapperig geroosterd brood met romige burrata, fluwelen prosciutto en zoete gegrilde vijgen. Perfect voor een lazy weekend lunch of als start van een gezellig diner.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang antipasto
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
Calories 380 kcal

Benodigdheden in je keuken

  • Grillpan of barbecue
  • Broodrooster
  • Scherp mes
  • snijplank

Ingrediënten
  

  • 8 sneetjes ciabatta of ander rustiek brood
  • 200 gram burrata
  • 250 gram prosciutto di San Daniele DOP
  • 4 rijpe vijgen
  • Extra vergine olijfolie
  • Versgemalen zwarte peper
  • Verse basilicumblaadjes - optioneel, voor garnering

Instructies
 

  • Verwarm je grillpan of barbecue voor op middelhoog vuur.
  • Snijd de vijgen in dunne plakjes, niet te dun. Bestrijk de vijgenplakjes licht met olijfolie en gril ze 1-2 minuten per kant tot ze mooie grillstrepen hebben en licht gekarameliseerd zijn. Zet apart.
    4 rijpe vijgen, Extra vergine olijfolie
  • Rooster de sneetjes brood tot ze goudbruin en knapperig zijn.
    8 sneetjes ciabatta of ander rustiek brood
  • Leg op elk geroosterd broodje een plakje prosciutto. Scheur de burrata in stukjes en verdeel deze over de prosciutto. Leg op elke bruschetta 2-3 plakjes gegrilde vijg.
    8 sneetjes ciabatta of ander rustiek brood, 200 gram burrata, 250 gram prosciutto di San Daniele DOP, 4 rijpe vijgen
  • Besprenkel royaal met extra vergine olijfolie en bestrooi met versgemalen zwarte peper. Garneer eventueel met verse basilicumblaadjes. Serveer direct.
    Extra vergine olijfolie, Versgemalen zwarte peper, Verse basilicumblaadjes

Notities

Kies vijgen die rijp maar nog stevig zijn voor het beste resultaat. De kwaliteit van je ingrediënten maakt hier echt het verschil - gebruik de beste prosciutto en olijfolie die je kunt vinden. Serveer de bruschette direct na het maken voor de perfecte textuurcombinatie van knapperig brood en zachte toppings.

Voedingswaarde

Calories: 380kcalCarbohydrates: 30gProtein: 18gFat: 22g
Geschatte prijs voor dit gerecht €12
Trefwoord bruschetta, burrata, san daniele ham, vijgen
Heb je Herfst bruschetta met burrata, vijgen en San Daniele ham zelf al gemaakt?Maak er een foto van & tag @TuinDiner of hashtag #tuindinerrecept
Je eigen recept posten op TuinDiner.nl?En maak kans op een plek voor 2 personen in 2023! Klik hier en stuur je recept op!!