
Stringozzi al Ragù di Salsiccia met Fontina Crème
Dit authentieke Umbrese gerecht combineert handgemaakte stringozzi (een soort verse vierkante spaghetti) met een hartig ragù van salsiccia en een romige fontina crème. Een eenvoudige maar verfijnde smaakbeleving voor liefhebbers van de Italiaanse keuken.
Benodigdheden in je keuken
- Pastamachine of deegroller
- kookpan
- koekenpan
- Staafmixer
Ingrediënten
Stringozzi (pasta)
- 200 g semolina (griesmeel)
- 200 g tarwebloem
- 200 ml water
- snufje zout
Crème van Fontina
- 200 g Fontina kaas - in blokjes
- 50 ml melk
- 50 ml kookroom
Ragù van Italiaanse Saucijs
- 2 stuks salsiccia's (Italiaanse saucijs) - ongeveer 300 g
- 1 grote wortel
- 2 bosuitjes - wit gedeelte
- 2 tenen knoflook - fijgehakt
- 100 ml witte wijn
- takje rozemarijn
- takje salie
Instructies
Deeg voor Stringozzi voorbereiden
- Meng de semolina, tarwebloem en water tot een soepel deeg.200 g semolina (griesmeel), 200 g tarwebloem, 200 ml water
- Laat het 10-20 minuten rusten.
Crème van Fontina maken
- Verwarm de melk en kookroom in een klein steelpannetje.50 ml melk, 50 ml kookroom
- Voeg de blokjes Fontina toe en laat ze op laag vuur smelten. Roer regelmatig zodat de kaas niet aanbrandt.200 g Fontina kaas
- Mix met een staafmixer tot een gladde, romige saus en zet apart.
Ragù van Salsiccia bereiden
- Snijd de wortel en het witte gedeelte van de bosuitjes grof.1 grote wortel, 2 bosuitjes
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de wortel aan. Voeg na een paar minuten de bosuitjes en knoflook toe.2 tenen knoflook
- Verwijder het vel van de salsiccia en verkruimel het vlees direct in de pan. Bak tot het goudbruin is.2 stuks salsiccia's (Italiaanse saucijs)
- Blus af met witte wijn en voeg de rozemarijn en salie toe. Laat de saus 10 minuten sudderen op laag vuur.100 ml witte wijn, takje rozemarijn, takje salie
Pasta uitrollen en koken
- Rol het deeg uit tot een dunne lap en snijd het in lange, smalle stroken van ongeveer 1 cm breed. Dit zijn de stringozzi.
- Kook de pasta in ruim gezouten water in 3-4 minuten gaar.
Pasta en saus combineren
- Giet de pasta af en voeg deze toe aan de pan met het ragù. Roer kort om de smaken te mengen.
- Voeg op het laatst de crème van Fontina toe en schep voorzichtig om.
Serveren
- Verdeel de pasta over de borden en garneer eventueel met wat extra rozemarijn of een vleugje versgemalen peper.
Voedingswaarde
Calories: 530kcalCarbohydrates: 62gProtein: 23gFat: 22gSaturated Fat: 8gSodium: 460mgFiber: 5gSugar: 4g
Heb je Stringozzi al Ragù di Salsiccia met Fontina Crème zelf al gemaakt?Maak er een foto van & tag @TuinDiner of hashtag #tuindinerrecept
Je eigen recept posten op TuinDiner.nl?En maak kans op een plek voor 2 personen in 2023! Klik hier en stuur je recept op!!