Als je aan pesto denkt, denk je waarschijnlijk aan een Italiaans restaurant. Je denkt waarschijnlijk niet aan pesto als iets wat je thuis thuis kunt maken (en elke dag kunt eten). Pesto kan op zoveel verschillende manieren worden gemaakt, afhankelijk van hoe je het wilt gebruiken. Pesto wordt vaak geserveerd op brood, een pastagerecht, of als saus voor kip. Het basisrecept bestaat uit het combineren van verse kruiden en noten, vaak met olijfolie, knoflook en zout. De kruiden die het meest worden gebruikt zijn basilicum en peterselie.
Pasta Pesto
Benodigdheden in je keuken
- Vijzel (optioneel en aanbevolen)
- Staafmixer
- kookpan
Ingrediënten
- 120 gram verse basilicum blaadjes
- 2 tenen knoflook (klein)
- 50 gram pijnboompitten
- 130 gram Parmezaanse kaas
- 150 ml olijfolie - (eerste persing)
- 8 kleine biologische aardappelen
- 800 gram linguine pasta
- 100 gram haricot verts
- 1 dessertlepel zeezout
- 1 handje grof zout
Instructies
- Pluk de basilicumblaadjes. Pel de knoflooktenen en snijd ze fijn. Doe de basilicum, knoflook en pijnboompitten, samen met het zeezout in een vijzel.120 gram verse basilicum blaadjes, 2 tenen knoflook (klein), 50 gram pijnboompitten, 1 dessertlepel zeezout
- Stamp en wrijf tot een pasta. Voeg geleidelijk de kaas toe en blijf wrijven en stampen tot een grove puree. Voeg nu in een dun straaltje de olijfolie toe en blijf de stamper in rondte bewegen zodat er een mooie emulsie ontstaat.130 gram Parmezaanse kaas, 150 ml olijfolie
- Zet een grote pan met water op. Voeg een ruim zout toe. Schil de aardappels en snijd in kleine blokjes. De aardappels en haricot verts moeten 8 – 10 minuten koken. Afhankelijk van de voorgeschreven kooktijd voor de pasta kun je ze als eerste in de pan doen, tegelijk met de pasta koken, of juist later toevoegen. In elk geval kook je alles samen in één pan.8 kleine biologische aardappelen, 800 gram linguine pasta, 100 gram haricot verts
- Giet wanneer zowel pasta, aardappels en boontjes beetgaar zijn het kookwater af, maar vang een kopje ervan op.
- Doe de uitgelekte pasta terug in de pan en zet op laag vuur.Voeg het opgevangen kookvocht en de pesto toe en hussel alles nog zo’n 20 seconden door elkaar. Serveer direct, eventueel met extra geraspte kaas.