pasta-pesto

Pasta Pesto

Pesto alla Genovese is een populaire Italiaanse saus gemaakt van verse basilicum, zout, peper, pijnboompitten, knoflook en extra vierge olijfolie.

Als je aan pesto denkt, denk je waarschijnlijk aan een Italiaans restaurant. Je denkt waarschijnlijk niet aan pesto als iets wat je thuis thuis kunt maken (en elke dag kunt eten). Pesto kan op zoveel verschillende manieren worden gemaakt, afhankelijk van hoe je het wilt gebruiken. Pesto wordt vaak geserveerd op brood, een pastagerecht, of als saus voor kip. Het basisrecept bestaat uit het combineren van verse kruiden en noten, vaak met olijfolie, knoflook en zout. De kruiden die het meest worden gebruikt zijn basilicum en peterselie.

pasta-pesto

Pasta Pesto

Recept van: Remco Borsato
Pasta Pesto is een traditionele pesto saus uit Genua gemaakt met pijnboompitten, verse knoflook, basilicum en Parmigiano Reggiano. In het originele recept uit Genua worden ook wat aardappel blokjes en haricot verts meegekookt met de pasta!
5 van 1 beoordeling
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang eerste gerecht, pastagerecht
Keuken Italiaans
Porties 8
calorieën 544 kcal

Benodigdheden in je keuken

  • Vijzel (optioneel en aanbevolen)
  • Staafmixer
  • kookpan

Ingrediënten
  

  • 120 gram verse basilicum blaadjes
  • 2 tenen knoflook (klein)
  • 50 gram pijnboompitten
  • 130 gram Parmezaanse kaas
  • 150 ml olijfolie - (eerste persing)
  • 8 kleine biologische aardappelen
  • 800 gram linguine pasta
  • 100 gram haricot verts
  • 1 dessertlepel zeezout
  • 1 handje grof zout

Instructies
 

  • Pluk de basilicumblaadjes. Pel de knoflooktenen en snijd ze fijn. Doe de basilicum, knoflook en pijnboompitten, samen met het zeezout in een vijzel.
    120 gram verse basilicum blaadjes, 2 tenen knoflook (klein), 50 gram pijnboompitten, 1 dessertlepel zeezout
  • Stamp en wrijf tot een pasta. Voeg geleidelijk de kaas toe en blijf wrijven en stampen tot een grove puree. Voeg nu in een dun straaltje de olijfolie toe en blijf de stamper in rondte bewegen zodat er een mooie emulsie ontstaat.
    130 gram Parmezaanse kaas, 150 ml olijfolie
  • Zet een grote pan met water op. Voeg een ruim zout toe. Schil de aardappels en snijd in kleine blokjes. De aardappels en haricot verts moeten 8 – 10 minuten koken. Afhankelijk van de voorgeschreven kooktijd voor de pasta kun je ze als eerste in de pan doen, tegelijk met de pasta koken, of juist later toevoegen. In elk geval kook je alles samen in één pan.
    8 kleine biologische aardappelen, 800 gram linguine pasta, 100 gram haricot verts
  • Giet wanneer zowel pasta, aardappels en boontjes beetgaar zijn het kookwater af, maar vang een kopje ervan op.
  • Doe de uitgelekte pasta terug in de pan en zet op laag vuur.Voeg het opgevangen kookvocht en de pesto toe en hussel alles nog zo’n 20 seconden door elkaar. Serveer direct, eventueel met extra geraspte kaas.

Voedingswaarde

Calories: 544kcal
Geschatte prijs voor dit gerecht € 8
Trefwoord antipasto, basilicum, knoflook, olijfolie, pijnboompitten
Heb je Pasta Pesto zelf al gemaakt?Maak er een foto van & tag @TuinDiner of hashtag #tuindinerrecept
Je eigen recept posten op TuinDiner.nl?En maak kans op een plek voor 2 personen in 2023! Klik hier en stuur je recept op!!
Deel dit artikel of recept met je vrienden!
Remco Borsato
Remco Borsato

Remco Borsato is een gepassioneerde Italiaanse kok met meer dan 20 jaar ervaring. Hij deelt zijn diepgaande kennis van Italiaanse producten, ingrediënten en wijnen door middel van kookworkshops, culinaire reizen en het organiseren van bijzondere TuinDiners met traditionele Italiaanse gerechten.

Remco en zijn vrouw Ylenia, docente Italiaans, organiseren al sinds 2010 ieder jaar 40 TuinDiners. Hij schrijft met passie over de Italiaanse eetcultuur en deelt zijn favoriete traditionele familierecepten op TuinDiner.nl

Artikelen: 291