Kip Cacciatora
Pollo (kip) Cacciatora is een van de gerechten die we kunnen omschrijven als Comfort Food en is heerlijk bij polenta of aardappelpuree!
Benodigdheden in je keuken
- braadslee
- Oven
Ingrediënten
- 4 stuk kippendij - (biologisch)
- 4 tenen knoflook
- 400 gram zoete tomaatjes
- 1 stuk gedroogde Spaanse peper
- 1 glas witte wijn
- 1 hand Taggia olijven
- Olijfolie - (naar smaak)
- 1 bosje peterselie
- zeezout & zwarte peper - (naar smaak)
Instructies
- Verwarm de olijfolie in een brede koekenpan en braad de kippendijen (met zout en peper ingewreven) aan beide kanten licht bruin(ongeveer 3 minuten per kant).4 stuk kippendij, Olijfolie, zeezout & zwarte peper
- Hak de peterselie, knoflook en rode peper en voeg toe aan de kip, voeg vervolgens de tomaten en de olijven toe.4 tenen knoflook, 400 gram zoete tomaatjes, 1 hand Taggia olijven, 1 bosje peterselie, 1 stuk gedroogde Spaanse peper
- Voeg na 5 minuten de wijn toe en laat vervolgens voor 50 minuten de kip in een braadslee in de oven (voorverwarmd op 200 graden) gaar worden.1 glas witte wijn
- De kip is klaar om geserveerd te worden!
Notities
Van origine is het een Italiaans jagers gerecht uit de 14e tot de 16e eeuw dat snel gemaakt moest kunnen worden met konijn (of kip) en de ingrediënten die makkelijk te vers te plukken waren in het veld zoals tijm, rozemarijn, bosuien, paddenstoelen en wilde knoflook.
Gewoon het vlees aanbraden, de smaak makers in de pot, onderdompelen in rode Chianti en dan maar laten sudderen. Eten in het veld met hompen brood.