kip-cacciatora

Kip Cacciatora

Alla cacciatora of "op de manier van de jager" betekent dat het gerecht is gemaakt met tomaten, verse kruiden, plaatselijke olijven en wijn. Dit bekende kip recept komt uit Midden-Italië.
kip-cacciatora

Kip Cacciatora

Recept van: Remco Borsato
Pollo (kip) Cacciatora is een van de gerechten die we kunnen omschrijven als Comfort Food en is heerlijk bij polenta of aardappelpuree!
5 van 1 beoordeling
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
calorieën 855 kcal

Benodigdheden in je keuken

  • braadslee
  • Oven

Ingrediënten
  

  • 4 stuk kippendij - (biologisch)
  • 4 tenen knoflook
  • 400 gram zoete tomaatjes
  • 1 stuk gedroogde Spaanse peper
  • 1 glas witte wijn
  • 1 hand Taggia olijven
  • Olijfolie - (naar smaak)
  • 1 bosje peterselie
  • zeezout & zwarte peper - (naar smaak)

Instructies
 

  • Verwarm de olijfolie in een brede koekenpan en braad de kippendijen (met zout en peper ingewreven) aan beide kanten licht bruin(ongeveer 3 minuten per kant).
    4 stuk kippendij, Olijfolie, zeezout & zwarte peper
  • Hak de peterselie, knoflook en rode peper en voeg toe aan de kip, voeg vervolgens de tomaten en de olijven toe.
    4 tenen knoflook, 400 gram zoete tomaatjes, 1 hand Taggia olijven, 1 bosje peterselie, 1 stuk gedroogde Spaanse peper
  • Voeg na 5 minuten de wijn toe en laat vervolgens voor 50 minuten de kip in een braadslee in de oven (voorverwarmd op 200 graden) gaar worden.
    1 glas witte wijn
  • De kip is klaar om geserveerd te worden!

Notities

Van origine is het een Italiaans jagers gerecht uit de 14e tot de 16e eeuw dat snel gemaakt moest kunnen worden met konijn (of kip) en de ingrediënten die makkelijk te vers te plukken waren in het veld zoals tijm, rozemarijn, bosuien, paddenstoelen en wilde knoflook.
Gewoon het vlees aanbraden, de smaak makers in de pot, onderdompelen in rode Chianti en dan maar laten sudderen. Eten in het veld met hompen brood.
Geschatte prijs voor dit gerecht 12
Trefwoord kip, recept, taggia olijven, tomaten, witte wijn
Deel dit artikel of recept met je vrienden!
Remco Borsato
Remco Borsato

Remco Borsato is een gepassioneerde Italiaanse kok met meer dan 20 jaar ervaring. Hij deelt zijn diepgaande kennis van Italiaanse producten, ingrediënten en wijnen door middel van kookworkshops, culinaire reizen en het organiseren van bijzondere TuinDiners met traditionele Italiaanse gerechten.

Remco en zijn vrouw Ylenia, docente Italiaans, organiseren al sinds 2010 ieder jaar 40 TuinDiners. Hij schrijft met passie over de Italiaanse eetcultuur en deelt zijn favoriete traditionele familierecepten op TuinDiner.nl

Artikelen: 317