
Pizzoccheri met groene kool, knoflook en fontina
Benodigdheden in je keuken
- kookpan
- deegroller
Ingrediënten
- 1 teen knoflook
- 200 gram roomboter
- 250 gram fontina kaas
- 100 gram bloem
- 400 gram boekweitmeel
- 150 gram parmezaanse kaas
- 2 aardappels
- 200 gram savooiekool
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Meng de twee meelsoorten met 450 ml koud water en kneed tot een glad en niet te zacht mengsel; voeg zo nodig een beetje water toe.
- Rol het deeg met een deegroller uit tot een dikte van 2-3 mm en snijd er vervolgens repen van 7-8 cm breed uit. Leg de repen over elkaar en snijd er met een glad mes "tagliatelle" van 5-8 mm breed uit.
- Breng ruim gezout water aan de kook en voeg de aardappelblokjes en de savooiekool toe; voeg na 2-3 minuten de pasta toe en kook deze 9-10 minuten. Smelt intussen de boter met de knoflook tot hij brunoise wordt.
- Schep met een schuimspaan de pasta en de groenten uit de pan, laat ze zeer goed uitlekken en doe ze over in een grote warme kom, afwisselend in lagen met de blokjes fontina kaas en de Parmezaanse kaas. Verwijder de knoflook, overgiet met de boter en peper naar smaak.