
Scharrelkip met melk, salie en citroen
Benodigdheden in je keuken
- grote braadpan (oven bestendig)
Ingrediënten
- 1.5 kilo scharrelkip in zijn geheel
- 100 gram roomboter
- olijfolie naar smaak
- 1 kaneelstokje
- 1 hand verse salie blaadjes
- 2 citroenen - (biologisch)
- 10 tenen knoflook
- 550 ml volle melk - (biologisch)
- Zeezout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190ºC/gas 5, en zoek een goed passende pan voor de kip.
- Kruid de kip royaal met zeezout en zwarte peper, en bak hem in de boter en een beetje olie, waarbij u hem regelmatig omdraait om overal een gelijkmatige kleur te krijgen.1.5 kilo scharrelkip in zijn geheel, olijfolie naar smaak, Zeezout en peper naar smaak, 100 gram roomboter
- Haal de pan van het vuur, leg de kip op een bord en gooi de olie en boter die nog in de pan zitten weg. Op de bodem van de pan blijft een smakelijk kleverig goedje achter dat later een heerlijke karamelsmaak geeft.
- Doe de kip weer in de pan met de rest van de ingrediënten (schil de citroenschil en laat de teentjes knoflook ongepeld), en laat 1 uur en 30 minuten in de voorverwarmde oven garen, en bedruip met het kookvocht om de 15 minuten. De citroenschil zal de melk als het ware splitsen, waardoor een saus ontstaat die absoluut fantastisch is.1 kaneelstokje, 1 hand verse salie blaadjes, 2 citroenen, 10 tenen knoflook, 550 ml volle melk
- Om te serveren trekt u het vlees van de botten en verdeelt u het over de borden. Schep er flink wat sap over met de salie en eventueel wat knoflooktenen (voor de liefhebbers!). Lekker met gewokte spinazie of broccoli en wat aardappelpuree.