cantuccini-recept

Cantuccini

Recept van: Remco Borsato
Cantucci (of cantuccini, biscotti di Prato) is een typisch Italiaans amandelkoekje, oorspronkelijk afkomstig uit de provincie Prato in Toscane. De koekjes worden net als beschuit twee keer gebakken. Cantuccini bevatten naast amandelen ook bloem, suiker, en sommige kruiden zoals kardemom, roziijnen, kaneel, kruidnagel en steranijs. Cantuccini worden in Italië vaak als dessert geserveerd met vin santo.
5 van 1 beoordeling
Delen op Facebook Delen op Twitter
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 35 min
Gang Italiaanse Koekjes
Keuken Italiaans
Porties 4
calorieën 145 kcal

Benodigdheden in je keuken

  • Oven
  • Garde
  • Kom
  • Keukenpapier

Ingrediënten
  

  • 100 gram sultana rozijnen (minstens een uur van tevoren in cognac of rum zacht laten weken)
  • 100 gram gepelde amandelen
  • 300 gram bloem
  • 300 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 theelepels anijszaad
  • 1 klein glas sambuca

Instructies
 

  • Meng alle ingrediënten door elkaar in een grote kom (de gewelde rozijnen zonder de likeur uiteraard!). Plaats het mengsel op een werkblad en kneed met de hand verder. Kneed tot een soepel deeg.
    100 gram gepelde amandelen, 300 gram bloem, 300 gram suiker, 2 eieren, 1 zakje bakpoeder, 2 theelepels anijszaad, 1 klein glas sambuca
  • Verwarm ondertussen de oven tot 180° en bereid de ovenschaal voor met bakpapier en een beetje bloem.
  • Bestuif het werkblad en je handen licht met bloem. Verdeel het deeg in 2 lange repen van ongeveer 4 cm breed. Leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat, met voldoende ruimte ertussen (ze worden breder tijdens het bakken).
  • Bak 10 minuten in het onderste deel van de oven en nog eens 10 minuten in het midden / bovenste deel van de oven.
  • Haal uit de oven, wacht 5 minuten, borstel de onderkant om overtollig bloem te verwijderen, en snijd vervolgens diagonaal om er cantuccini van te maken.

Notities

Bewaartip

In een luchtdichte trommel kun je de cantuccini minstens 4 weken bewaren.

Voedingswaarde

Serving: 1CantucciniCalories: 145kcalCarbohydrates: 19.6gProtein: 2.86gFat: 6.4g
Geschatte prijs voor dit gerecht € 8
Trefwoord cantucci, cantuccini, koekjes, Toscaanse koekjes
Heb je Cantuccini zelf al gemaakt?Maak er een foto van & tag @TuinDiner of hashtag #tuindinerrecept
Je eigen recept posten op TuinDiner.nl?En maak kans op een plek voor 2 personen in 2022! Klik hier en stuur je recept op!!
Deel dit artikel of recept met je vrienden!
Standaard afbeelding
Remco Borsato

Remco is samen met zijn vrouw Ylenia oprichter van het TuinDiner concept en is werkzaam als kok tijdens de diners in de zomer. In het dagelijks leven werkzaam voor zijn eigen Internet bedrijf sinds het jaar 2000. Vader van 2 prachtige enthousiaste kinderen waar hij uiteraard zielsveel van houdt.

Artikelen: 83