WAT KAN JE VERWACHTEN VAN DEZE CULINAIRE REIS NAAR ITALIE?

SAMENVATTING

Remco & Ylenia Borsato hebben samen met Style in Travel Group Travel uit Heerhugowaard een 8-daags culinair arrangement voor Italië voorbereid in 4 prachtige noord Italiaanse steden.

Deze reis naar Italië is is perfect voor de echte Italiaanse fanatiekelingen! Full immersion dus in de Italiaanse keuken; bezoek de leukste producenten, proef lokale wijnen, koop op de lokale markt, geniet van vers gemaakte tagliatelle uit Bologna en kook tenslotte met Remco en Ylenia.

Naast de unieke culinaire reis in Noord-Italië, heb je zelf alle tijd om Verona, Modena, Bologna en Pistoia op eigen gelegenheid te verkennen. Er is genoeg tijd om buiten de groep om, je eigen planning te maken tijdens deze reis.

Remco en Ylenia Borsato begeleiden u op deze reis. Remco en Ylenia zijn opgegroeid nabij het Gardameer in Italië.

Deze twee gepassioneerde chef-koks kennen de Italiaanse keuken en gewoonten door en door. Elke zomer organiseren ze het inmiddels befaamde tuindiner in Noord-Holland, dit jaar inmiddels alweer de elfde editie. Als je interesse hebt om te boeken doe het dan snel; elk jaar zit het diner zo vol!

Route in het kort:

 • Dag 1: Aankomst in Wine & Spa Hotel Villa Quaranta Park, Verona
 • Dag 2: Foodtour Verona
 • Dag 3: Verona – Modena, 105 km
 • Dag 4: Modena
 • Dag 5: Modena – Bologna, 43 km
 • Dag 6: Bologna – Pistoia, 115 km
 • Dag 7: Pistoia – Florence, 40 km
 • Dag 8: Einde van de reis

Waarom deze reis?

 • Reis met eigen vervoer naar Italië
 • Tijd voor een individuele invulling
 • Reizen met Remco & Ylenia Borsato
 • Traditionele accommodaties
 • Geniet van lokale produkten

Highlights

 • Food tour Verona
 • De Balsamicoazijn van Modena
 • Fico World Eataly
 • Kookworkshop met Remco & Ylenia Borsato
 • Mercato Centrale Florence

WAT GAAN WE DOEN TIJDENS ONZE CULINAIRE REIS ITALIË IN VERONA?

DAG 1: AANKOMST IN VERONA

Hometown van Ylenia & Remco Borsato, zij kennen deze stad uit hun duim en brengen je naar de mooiste plekjes en de heerlijkste eetgelegenheden.

Aankomst in hotel Wine & Relais Musella in Verona, waar u een warm welkom zal krijgen door Remco en Ylenia Borsato. U logeert de eerste twee nachten in Wine & Relais Musella; een fijn ‘wine & spa’ hotel. Vanavond een welkomstdiner in dit fraaie hotel.

30 april / 1 mei 2022

WAT GAAN WE DOEN TIJDENS ONZE CULINAIRE REIS ITALIË IN VERONA?

DAG 2: VERONA

Typisch Italiaans ontbijt in uw hotel. De dag begint in de ochtend waar een foodtour op het programma staat. Samen met de gids maken we een wandeling door het romantische Verona.

De tour begint met een bezoek aan een Italiaanse patisserie, waar heerlijke cappuccino en Italiaanse lekkernijen worden geserveerd. Daarna gaan we het legendarische Caffé Carducci bezoeken en proeven van typische Italiaanse vleeswaren, de lokale kaas en een glas wijn.

We vervolgen onze gastronomische tour naar de plaatselijke wijnwinkel, waar u Amarone wijn kunt proeven.

Vandaag is inclusief lunch, en waar beter dan in een typische Veronese Osteria. Da Morandin is in Verona een begrip, en gaan uiteraard hier onze lunch nuttigen 😉 Na de lunch is het tijd om de beentjes even te strekken en een lekkere wandeling te maken. De kabelbaan brengt ons naar een plek waar we kunnen genieten van het prachtige uitzicht over de stad.

De culinaire tour wordt afgesloten met een echte Italiaanse “gelato” bij de beroemde gelateria Zeno. De rest van de middag mag je zelf inplannen, er is heel wat te doen in deze mooie stad!

WAT GAAN WE DOEN TIJDENS ONZE CULINAIRE REIS ITALIË IN MODENA?

DAG 3: VERONA – MARANELLO

Ontbijt in uw hotel. Voor de liefhebbers kan er vanmorgen een optioneel bezoek aan het wijnhuis van het hotel worden gebracht.

Remco en Ylenia zullen u informeren over de mogelijkheden voor deze proeverij. U verlaat daarna Verona en rijdt vervolgens naar Modena, waar u vanavond overnacht in Maranello Palace, in Maranello (het dorp waar de bekende Ferrari fabriek staat)!

Modena is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en is bekend vanwege de balsamicoazijn, de cultuurschatten maar ook vanwege de automerken Maserati en Ferrari.

 • 2-3 mei 2022
 • Route: Verona – Maranello, 120 km

WAT GAAN WE DOEN TIJDENS ONZE CULINAIRE REIS ITALIË IN MODENA?

DAG 4: MODENA

Geniet van een heerlijk ontbijt in uw hotel. We beginnen onze dag met een bezoek aan Modena, een echt cultureel paradijs! Je gids neemt je mee naar deze indrukwekkende stad en onze tour begint op het centrale plein, de Piazza Grande.

Hier vind je de kathedraal van Modena. Deze kathedraal, uitgeroepen tot werelderfgoed door de UNESCO, is samen met de Ghirlandina-toren een herkenbaar symbool van de stad geworden.

We vervolgen met onze tour en wandelen naar de piazza grande, waar we het barokke paleis “Palazzo Ducale” kunnen bewonderden.

Uiteraard leren we vandaag ook Culinair Modena kennen. We zullen de beroemde traditionele balsamicoazijn proeven. Je proeft twee soorten azijn van 30 jaar oud.

Daarna wacht ons een traditioneel lunchbuffet op ons die we mogen nuttigen.

De voedselreis gaat natuurlijk verder! We verlaten het centrum van Modena en vertrekken vanmiddag naar de hamfabriek, waar we verschillende soorten ham gaan proeven.

We eindigen onze dagtocht in de kaasfabriek, je kunt er natuurlijk een bezoek brengen, uiteraard zullen we verschillende soorten kaas proeven!

WAT GAAN WE DOEN TIJDENS ONZE CULINAIRE REIS ITALIË IN BOLOGNA?

DAG 5: MODENA – BOLOGNA

Geniet van een ontbijt in het hotel. We verlaten Modena en vervolgen onze reis verder naar de studentenstad Bologna, waar we Fico World Eataly gaan bezochten; een themapark waar je kennis kunt maken met een verscheidenheid aan Italiaanse producten.

Dit enorme complex ligt aan de rand van Bologna en heeft een oppervlakte van maar liefst 100.000 vierkante meter.

Een geweldige locatie om te wandelen en te genieten van al het fantastische eten dat Italië te bieden heeft.

In de middag gaan we kennis maken met Bologna; het wordt ook wel de rode stad genoemd omdat er veel huizen met deze terracotta kleur zijn. We gaan de stad verkennen onder begeleiding van Ylenia; we bezoeken uiteraard de bekende 2 torens, de velen pilaren, gewelven en pleinen. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan de bekende delicatessenwinkels die overvloedig zijn in het centrum. Je overnacht in een hotel in het centrum van Bologna.

 • 4 mei 2022
 • Route: Modena – Bologna, 43 km

WAT GAAN WE DOEN TIJDENS ONZE CULINAIRE REIS ITALIË IN PISTOIA?

DAG 6: BOLOGNA – PISTOIA

Ontbijt in uw hotel. Je hebt in de ochtend nog ruim tijd om Bologna nogmaals bezoeken.

Vertrek vanuit Bologna en vervolgen onze culinaire reis door Italië naar Pistoia. De komende twee nachten zullen we doorbrengen in Borgo Casal Bosco. Bij de culinaire reis door Italië hoort uiteraard een kookworkshop. Vanavond ga je samen met Remco en Ylenia in de keuken van de Borgo een heerlijk Italiaanse maaltijd bereiden samen. Een feestje!

 • 5 mei 2022
 • Route: Bologna – Pistoia, 115 km

WAT GAAN WE DOEN TIJDENS ONZE CULINAIRE REIS ITALIË IN FLOReNCE?

DAG 7: pistoia – florence

Ontbijt in Borgo Casalbosco. Vandaag rijden we naar de renaissance stad Florence waar we de Ponte Vecchio, de beroemde kathedraal, vele musea en niet te vergeten de grote markt Mercato Centrale gaan bezoeken.

Remco en Ylenia nemen je mee naar de indrukwekkende voedselmarkt “Mercato Centrale” waar volop verse lekkernijen worden verhandeld. Ontspan ‘s middags in het prachtige Florence. Vanavond kun je ervoor kiezen om een ​​diner in een restaurant in Pistoia te boeken. Remco en Ylenia informeren je over de mogelijkheden.

 • 6-7 mei 2022
 • Route: Bologna – Florence, 40 km

MEER INFO OVER DEZE REIS EN INTERESSE OM TE BOEKEN?

NEEM CONTACT OP MET MONIQUE MEIJER!

Als je naar de regio Veneto gaat, krijg je de beste grappa, tiramisù, de puurste olijfolie en de beste Prosecco! Deze noordelijke regio van Italië wordt gekenmerkt door haar diepgewortelde wijncultuur, landelijke keuken, bergen, heuvels, meren, valleien en een stuk kust. De gondel en de romantische stad Venetië zijn natuurlijk de trots van de provincie.

De beroemde romantische operastad Verona volgt op de voet. Het welvarende Emilia-Romagna heeft prachtige culinaire steden zoals Parma, Modena en Bologna. Culturele kenmerken maken een reis naar dit gebied zeer de moeite waard. Bologna heeft de oudste universiteit van Europa en werd in 2000 uitgeroepen tot Europese culturele stad.

Beroemde producten zoals  spaghetti bolognese, parmaham, mortadella, balsamico-azijn en Parmezaanse kaas komen allemaal hier vandaan. Vooral in Bologna zijn de gerechten stevig, maar een glas verse, mousserende Lambrusco kan dit natuurlijk meer dan goedmaken!


TUINDINER RECEPTEN

Hierbij de recepten van afgelopen editie 2021 & de Jubileumeditie 2020 in PDF formaat die we voor jullie beschikbaar hebben gemaakt. We hopen vooral dat het jullie lukt om een of meerdere recepten van deze editie thuis uit te proberen. Laten jullie ons even weten hoe het dan heeft gesmaakt?