Culinaire 4 stedentrip naar:
VeronaBolognaModenaFirenze
Individuele thematische groepsreis
6 dagen | Italië | 10-15 september 2023
wat kan je verwachten van deze culinaire reis naar ItaliË?
SAMENVATTING:
Deze reis naar Italië is is perfect voor de echte Italiaanse fanatiekelingen! Full immersion dus in de Italiaanse keuken; bezoek de leukste producenten, proef lokale wijnen, koop op de lokale markt, geniet van vers gemaakte tagliatelle uit Bologna en kook tenslotte met Remco en Ylenia.
Naast de unieke culinaire reis in Noord-Italië, heb je zelf alle tijd om Verona, Mantua, Modena en Bologna op eigen gelegenheid te verkennen. Er is genoeg tijd om buiten de groep om, je eigen planning te maken tijdens deze reis. Remco en Ylenia Borsato begeleiden u op deze reis.
Remco en Ylenia zijn opgegroeid nabij het Gardameer in Italië.
Deze twee gepassioneerde chef-koks kennen de Italiaanse keuken en gewoonten door en door. Elke zomer organiseren ze het inmiddels befaamde tuindiner in Noord-Holland, dit jaar inmiddels alweer de elfde editie. Als je interesse hebt om te boeken doe het dan snel; elk jaar zit het diner zo vol!
Route in het kort:
VERONAstad van Romeo & Juliet
Waarom deze reis?
Highlights van deze reis
WAT GAAN WE DOEN TIJDENS ONZE CULINAIRE REIS ITALIË IN VERONA?
DAG 1: AANKOMST IN VERONA
Aankomst in hotel Villa Quaranta Tommasi in Verona, waar u een warm welkom zal krijgen door Remco en Ylenia Borsato. U logeert de eerste twee nachten in Villa Quaranta Tommasi Wine Hotel & SPA, een luxe accommodatie te midden van een historisch wijnlandgoed. Vanavond een welkomstdiner in dit fraaie hotel.
10 & 11 september 2022
VERONAPonte Pietra
WAT GAAN WE DOEN TIJDENS ONZE CULINAIRE REIS ITALIË IN VERONA?
DAG 3: VERONA
De tour begint met een bezoek aan een Italiaanse patisserie, waar heerlijke cappuccino en Italiaanse lekkernijen worden geserveerd. Daarna gaan we het legendarische Caffé Carducci bezoeken en proeven van typische Italiaanse vleeswaren, de lokale kaas en een glas wijn.
We vervolgen onze gastronomische tour naar de plaatselijke wijnwinkel, waar u Amarone wijn kunt proeven.
Vandaag is inclusief lunch, en waar beter dan in een typische Veronese Osteria. Da Morandin is in Verona een begrip, en gaan uiteraard hier onze lunch nuttigen 😉 Na de lunch is het tijd om de beentjes even te strekken en een lekkere wandeling te maken.
De culinaire tour wordt afgesloten met een echte Italiaanse “gelato” bij de beroemde gelateria Zeno. De rest van de middag mag je zelf inplannen, er is heel wat te doen in deze mooie stad!
VERONAArena
WAT GAAN WE DOEN TIJDENS ONZE CULINAIRE REIS ITALIË IN MANTOVA & MODENA?
DAG 3: VERONA – MANTOVA – MODENA
U verlaat Verona en rijdt vandaag naar Mantova. In deze UNESCO-stad vind je het Palazzo Ducale op Piazza Sordello. Je eindigt de dag in je hotel in Modena, de hoofdstad van de gelijknamige provincie, beroemd om zijn balsamico-azijn, culturele schatten en de automerken Maserati en Ferrari.
Data & Afstand:
MODENAstreetvies
WAT GAAN WE DOEN TIJDENS ONZE CULINAIRE REIS ITALIË IN MODENA?
DAG 4: MODENA
Hier vind je de kathedraal van Modena. Deze kathedraal, uitgeroepen tot werelderfgoed door de UNESCO, is samen met de Ghirlandina-toren een herkenbaar symbool van de stad geworden.
We vervolgen met onze tour en wandelen naar de piazza grande, waar we het barokke paleis “Palazzo Ducale” kunnen bewonderden.
Uiteraard leren we vandaag ook Culinair Modena kennen. We zullen de beroemde traditionele balsamicoazijn proeven. Je proeft twee soorten azijn van 30 jaar oud.
Daarna wacht ons een traditioneel lunchbuffet op ons die we mogen nuttigen.
De voedselreis gaat natuurlijk verder! We verlaten het centrum van Modena en vertrekken vanmiddag naar de hamfabriek, waar we verschillende soorten ham gaan proeven.
We eindigen onze dagtocht in de kaasfabriek, je kunt er natuurlijk een bezoek brengen, uiteraard zullen we verschillende soorten kaas proeven!
MODENALuciano Pavarotti
WAT GAAN WE DOEN TIJDENS ONZE CULINAIRE REIS ITALIË IN BOLOGNA?
DAG 5: BOLOGNA
Bologna heeft als bijnaam ‘de rode stad’. Waarom dat dat is wordt je al snel duidelijk zodra je je op straat begeeft.
Bologna, mekka van gastronomen, kloppend hart van wat de food-valley van Italië wordt genoemd en waar het geheim van de Ragu Bolognese in een kluis wordt bewaard.
We gaan de stad verkennen onder begeleiding van Ylenia; we bezoeken uiteraard de bekende 2 torens, de velen pilaren, gewelven en pleinen. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan de bekende delicatessenwinkels die overvloedig zijn in het centrum. Je overnacht in een hotel in het centrum van Bologna.
Data & Afstand:
BOLOGNAristorante da cesari
DAN ZIT DE REIS ER HELAAS OP 🙁
DAG 6: ONTBIJT SAMEN & REIS TERUG
Bologna heeft als bijnaam ‘de rode stad’. Waarom dat dat is wordt je al snel duidelijk zodra je je op straat begeeft.
Bologna, mekka van gastronomen, kloppend hart van wat de food-valley van Italië wordt genoemd en waar het geheim van de Ragu Bolognese in een kluis wordt bewaard.
We gaan de stad verkennen onder begeleiding van Ylenia; we bezoeken uiteraard de bekende 2 torens, de velen pilaren, gewelven en pleinen. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan de bekende delicatessenwinkels die overvloedig zijn in het centrum. Je overnacht in een hotel in het centrum van Bologna.
Data & Afstand:
VLIEGTUIGgrazie di tutto!
Data & Afstand:
neem contact op met monique meijer
De beroemde romantische operastad Verona volgt op de voet. Het welvarende Emilia-Romagna heeft prachtige culinaire steden zoals Parma, Modena en Bologna. Culturele kenmerken maken een reis naar dit gebied zeer de moeite waard. Bologna heeft de oudste universiteit van Europa en werd in 2000 uitgeroepen tot Europese culturele stad.
Beroemde producten zoals spaghetti bolognese, parmaham, mortadella, balsamico-azijn en Parmezaanse kaas komen allemaal hier vandaan. Vooral in Bologna zijn de gerechten stevig, maar een glas verse, mousserende Lambrusco kan dit natuurlijk meer dan goedmaken! KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE EN OM TE BOEKEN!