Culinaire 4 stedentrip naar:
VeronaBolognaModenaFirenze

Individuele thematische groepsreis
6 dagen | Italië | 10-15 september 2023

wat kan je verwachten van deze culinaire reis naar ItaliË?

SAMENVATTING:

Na een succesvolle culinaire reis in september 2021 naar noord Italië, gaan Remco en Ylenia Borsato in september 2022 weer op Italiaanse food tour! Samen met Style in Travel Group Travel uit Heerhugowaard organiseren zij wedermaal een 6-daags culinair arrangement in 4 prachtige noord Italiaanse steden.


Deze reis naar Italië is is perfect voor de echte Italiaanse fanatiekelingen! Full immersion dus in de Italiaanse keuken; bezoek de leukste producenten, proef lokale wijnen, koop op de lokale markt, geniet van vers gemaakte tagliatelle uit Bologna en kook tenslotte met Remco en Ylenia.

Naast de unieke culinaire reis in Noord-Italië, heb je zelf alle tijd om Verona, Mantua, Modena en Bologna op eigen gelegenheid te verkennen. Er is genoeg tijd om buiten de groep om, je eigen planning te maken tijdens deze reis. Remco en Ylenia Borsato begeleiden u op deze reis.

Remco en Ylenia zijn opgegroeid nabij het Gardameer in Italië.

Deze twee gepassioneerde chef-koks kennen de Italiaanse keuken en gewoonten door en door. Elke zomer organiseren ze het inmiddels befaamde tuindiner in Noord-Holland, dit jaar inmiddels alweer de elfde editie. Als je interesse hebt om te boeken doe het dan snel; elk jaar zit het diner zo vol!

Route in het kort:

Dag 1: Aankomst in Verona
Dag 2: Foodtour Verona
Dag 3: Verona – Mantova – Modena
Dag 4: Foodtour Modena
Dag 5: Modena – Bologna
Dag 6: Einde reis

VERONAstad van Romeo & Juliet

Waarom deze reis?

Reis met eigen vervoer naar Italië
Tijd voor een individuele invulling
Reizen met Remco & Ylenia Borsato
Traditionele accommodaties
Geniet van lokale produkten

Highlights van deze reis

Food tour Verona
De Balsamicoazijn van Modena
Unesco stad Mantova
Diverse proeverijen
Bezoek aan Parmezaanse Kaas & Parmaham makerij
WAT GAAN WE DOEN TIJDENS ONZE CULINAIRE REIS ITALIË IN VERONA?

DAG 1: AANKOMST IN VERONA

Hometown van Ylenia & Remco Borsato, zij kennen deze stad uit hun duim en brengen je naar de mooiste plekjes en de heerlijkste eetgelegenheden.


Aankomst in hotel Villa Quaranta Tommasi in Verona, waar u een warm welkom zal krijgen door Remco en Ylenia Borsato. U logeert de eerste twee nachten in Villa Quaranta Tommasi Wine Hotel & SPA, een luxe accommodatie te midden van een historisch wijnlandgoed. Vanavond een welkomstdiner in dit fraaie hotel.

10 & 11 september 2022

VERONAPonte Pietra

WAT GAAN WE DOEN TIJDENS ONZE CULINAIRE REIS ITALIË IN VERONA?

DAG 3: VERONA

Typisch Italiaans ontbijt in uw hotel. De dag begint in de ochtend waar een foodtour op het programma staat. Samen met de gids maken we een wandeling door het romantische Verona.


De tour begint met een bezoek aan een Italiaanse patisserie, waar heerlijke cappuccino en Italiaanse lekkernijen worden geserveerd. Daarna gaan we het legendarische Caffé Carducci bezoeken en proeven van typische Italiaanse vleeswaren, de lokale kaas en een glas wijn.

We vervolgen onze gastronomische tour naar de plaatselijke wijnwinkel, waar u Amarone wijn kunt proeven.

Vandaag is inclusief lunch, en waar beter dan in een typische Veronese Osteria. Da Morandin is in Verona een begrip, en gaan uiteraard hier onze lunch nuttigen 😉 Na de lunch is het tijd om de beentjes even te strekken en een lekkere wandeling te maken.

De culinaire tour wordt afgesloten met een echte Italiaanse “gelato” bij de beroemde gelateria Zeno. De rest van de middag mag je zelf inplannen, er is heel wat te doen in deze mooie stad!

VERONAArena

WAT GAAN WE DOEN TIJDENS ONZE CULINAIRE REIS ITALIË IN MANTOVA & MODENA?

DAG 3: VERONA – MANTOVA – MODENA

Voor de liefhebbers kan deze ochtend een optioneel bezoek aan de wijngaarden van het hotel worden geregeld. Remco en Ylenia informeren u over deze mogelijkheden.


U verlaat Verona en rijdt vandaag naar Mantova. In deze UNESCO-stad vind je het Palazzo Ducale op Piazza Sordello. Je eindigt de dag in je hotel in Modena, de hoofdstad van de gelijknamige provincie, beroemd om zijn balsamico-azijn, culturele schatten en de automerken Maserati en Ferrari.

Data & Afstand:

12 & 13 september 2022
Route: Verona – Modena, 105 km

MODENAstreetvies

WAT GAAN WE DOEN TIJDENS ONZE CULINAIRE REIS ITALIË IN MODENA?

DAG 4: MODENA

Geniet van een heerlijk ontbijt in uw hotel. We beginnen onze dag met een bezoek aan Modena, een echt cultureel paradijs! Je gids neemt je mee naar deze indrukwekkende stad en onze tour begint op het centrale plein, de Piazza Grande.


Hier vind je de kathedraal van Modena. Deze kathedraal, uitgeroepen tot werelderfgoed door de UNESCO, is samen met de Ghirlandina-toren een herkenbaar symbool van de stad geworden.

We vervolgen met onze tour en wandelen naar de piazza grande, waar we het barokke paleis “Palazzo Ducale” kunnen bewonderden.

Uiteraard leren we vandaag ook Culinair Modena kennen. We zullen de beroemde traditionele balsamicoazijn proeven. Je proeft twee soorten azijn van 30 jaar oud.

Daarna wacht ons een traditioneel lunchbuffet op ons die we mogen nuttigen.

De voedselreis gaat natuurlijk verder! We verlaten het centrum van Modena en vertrekken vanmiddag naar de hamfabriek, waar we verschillende soorten ham gaan proeven.

We eindigen onze dagtocht in de kaasfabriek, je kunt er natuurlijk een bezoek brengen, uiteraard zullen we verschillende soorten kaas proeven!

MODENALuciano Pavarotti

WAT GAAN WE DOEN TIJDENS ONZE CULINAIRE REIS ITALIË IN BOLOGNA?

DAG 5: BOLOGNA

We verlaten Modena en rijden naar Bologna. Vanmiddag bezoeken we, onder begeleiding van Ylenia, deze bijzondere stad.


Bologna heeft als bijnaam ‘de rode stad’. Waarom dat dat is wordt je al snel duidelijk zodra je je op straat begeeft.

Bologna, mekka van gastronomen, kloppend hart van wat de food-valley van Italië wordt genoemd en waar het geheim van de Ragu Bolognese in een kluis wordt bewaard.

We gaan de stad verkennen onder begeleiding van Ylenia; we bezoeken uiteraard de bekende 2 torens, de velen pilaren, gewelven en pleinen. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan de bekende delicatessenwinkels die overvloedig zijn in het centrum. Je overnacht in een hotel in het centrum van Bologna.

Data & Afstand:

14 september 2022
Route: Modena – Bologna, 43 km

BOLOGNAristorante da cesari

DAN ZIT DE REIS ER HELAAS OP 🙁

DAG 6: ONTBIJT SAMEN & REIS TERUG

Ontbijt in het hotel. Uw Italiaanse culinaire avontuur zit erop!


Bologna heeft als bijnaam ‘de rode stad’. Waarom dat dat is wordt je al snel duidelijk zodra je je op straat begeeft.

Bologna, mekka van gastronomen, kloppend hart van wat de food-valley van Italië wordt genoemd en waar het geheim van de Ragu Bolognese in een kluis wordt bewaard.

We gaan de stad verkennen onder begeleiding van Ylenia; we bezoeken uiteraard de bekende 2 torens, de velen pilaren, gewelven en pleinen. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan de bekende delicatessenwinkels die overvloedig zijn in het centrum. Je overnacht in een hotel in het centrum van Bologna.

Data & Afstand:

14 september 2022
Route: Modena – Bologna, 43 km

VLIEGTUIGgrazie di tutto!

Data & Afstand:

neem contact op met monique meijer

Als je naar de regio Veneto gaat, krijg je de beste grappa, tiramisù, de puurste olijfolie en de beste Prosecco! Deze noordelijke regio van Italië wordt gekenmerkt door haar diepgewortelde wijncultuur, landelijke keuken, bergen, heuvels, meren, valleien en een stuk kust. De gondel en de romantische stad Venetië zijn natuurlijk de trots van de provincie.

De beroemde romantische operastad Verona volgt op de voet. Het welvarende Emilia-Romagna heeft prachtige culinaire steden zoals Parma, Modena en Bologna. Culturele kenmerken maken een reis naar dit gebied zeer de moeite waard. Bologna heeft de oudste universiteit van Europa en werd in 2000 uitgeroepen tot Europese culturele stad.

Beroemde producten zoals  spaghetti bolognese, parmaham, mortadella, balsamico-azijn en Parmezaanse kaas komen allemaal hier vandaan. Vooral in Bologna zijn de gerechten stevig, maar een glas verse, mousserende Lambrusco kan dit natuurlijk meer dan goedmaken! KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE EN OM TE BOEKEN!