Ontdek De Culinaire Hoogtepunten Tijdens Een Rondreis Door Noord Italië

Culinaire stedenreis door Noord-Italië

Ontdek de culinaire hoogtepunten tijdens een rondreis door Noord-Italië

Individuele thematische groepsreis | 7 dagen | Italië | 13-19 mei 2024

In het voorjaar van 2024 nemen Remco en Ylenia Borsato u opnieuw mee op een culinair avontuur door Italië na het grote succes van hun eerdere reizen. Dit speciale reispakket is perfect voor iedereen die van Italië houdt. Laat u meeslepen in de culinaire wereld van Italië; maak kennis met plaatselijke producenten, geniet van heerlijke lokale wijnen, ga inkopen doen op de markten en proef authentieke pasta in Bologna. Naast de groepsexcursies krijgt u genoeg tijd om Italië zelfstandig te verkennen. Ontdek de charmes van Italië tijdens deze groepsreis met de vrijheid om uw eigen momenten te kiezen.

Tijdens uw reis zullen Remco en Ylenia Borsato uw deskundige gidsen zijn. Beiden zijn opgegroeid nabij het betoverende Gardameer en hebben een diepe liefde en kennis van de Italiaanse keuken, die ze van generatie op generatie hebben meegekregen. In Noord-Holland zijn zij bekend van ‘Het Tuindiner’, een reeks van Italiaanse zomeravonden die zo geliefd zijn dat ze elk jaar volledig uitverkocht zijn. Verheug u op een onvergetelijke culinaire ervaring met twee gepassioneerde Italiaanse chefs!

Inhoudsopgave van deze reisGeen zin om de hele pagina te lezen? Klik dan direct snel door naar het nummer van uw interesse!

Dinsdag, 14 Mei 2024: Pistoia – Dag 1: Een Italiaans avontuur begint!

Bij aankomst in Pistoia wordt u warm welkom geheten door Remco en Ylenia Borsato in uw comfortabele hotel in het hart van de stad, waar u de eerste twee nachten verblijft. De eerste avond geniet u van een gezellig welkomstdiner in een charmant restaurant in Pistoia.

RACTIE VAN REIZIGERS VAN DE VORIGE CULINAIRE STEDENTRIP: GUUS & CISKA DE JONG

Een warm bad!

Wat een fantastische trip! Als in een warm bad meegenomen door Ylenia en Remco door een klein deel van Italië met prachtige locaties, verrukkelijk wijnen en eten. Langs de door familie traditie ontwikkelde producten zoals de Balsamico wat wij nooit meer azijn zullen noemen, de Parmigiano en Prosciutto. De bijzondere restaurants met door hen op trotse manier gemaakte recepten, het was overweldigend.

Ook onze leuke en enthousiaste reisgezelschap, grazie mille a tutti!

Dag 2: Ontdekking van Florence en de Mercato Centrale

Begin de dag met een heerlijk ontbijt in uw hotel voordat u op pad gaat naar Florence onder begeleiding van Remco en Ylenia. Zij nemen u mee naar de historische Mercato Centrale en onthullen de schatten van verse lokale producten. Deze levendige markt, opgericht in 1874, is de plek waar Florentijnen dagvers vlees, vis, groenten, kazen, fruit, truffels en pasta inslaan. Ervaar ook de culturele rijkdom van Florence, de geboorteplaats van de Renaissance, waar kunst en historie hand in hand gaan dankzij beroemde namen als Donatello, Leonardo da Vinci, Michelangelo en Galileo Galilei.

Dag 3: Van Pistoia naar het karakteristieke Bologna

Na het ontbijt vindt er een reisverplaatsing plaats van Pistoia naar het sfeervolle Bologna. In de middag verkent u samen met Ylenia deze ‘rode stad’ met haar karakteristieke architectuur. Bewonder de oude torens, arcades en prachtige pleinen en vergeet niet een bezoek te brengen aan een van de talloze delicatessenwinkeltjes.

Dag 4: Modena, stad van de authentieke balsamico

Begin de dag met een ontbijt en ga vervolgens op weg naar Modena, waar cultuur en gastronomie samenkomen. Het bezoek start op het Piazza Grande, waar de door Unesco beschermde kathedraal van Modena en de Ghirlandina toren het stadsbeeld domineren. Daarna gaat u door naar Piazza Roma met uitzicht op het opvallende Palazzo Ducale. De gastronomische reis voert verder naar de proeverij van traditionele balsamicoazijn met een 30-jarige geschiedenis en een heerlijk traditioneel buffet voor de lunch. De middag wordt afgesloten met bezoeken aan producenten van Prosciutto di Modena en lokale kaas. U overnacht in het prachtige Mantova.

Dag 5: Van Mantova naar het romantische Verona

Na het ontbijt is er gelegenheid Mantova, een Unesco-stad gevuld met pracht en praal, te verkennen alvorens naar Verona te vertrekken waar u deze nacht zal verblijven. Remco en Ylenia informeren u graag over optionele bezoeken aan de wijngaard bij de accommodatie in de middag.

RACTIE VAN REIZIGERS VAN DE VORIGE CULINAIRE STEDENTRIP: JACQUES THESING

In een woord: Geweldig!

Culinair reizend door het mooie Italië, genietend van het landschap, van het fantastische Italiaanse eten en van de prachtige locaties. In 1 week een enorme verrijking van je leven met nieuwe vrienden. Ylenia, Remco en Samuel, grazie mille!

Dag 6: Culinaire verkenningstocht door schilderachtig Verona

Vandaag staat een foodtour door Verona op het programma na het ontbijt in uw hotel. Samen met een lokale gids maakt u een wandeltocht die begint bij een Italiaanse patisserie voor een cappuccino met zoetigheid. De tour wordt vervolgd met een proeverij in een lokaal café en een verse lunch in Osteria da Morandin. Afrondend geniet u van een verkoelende ‘gelato’ bij de beroemde gelateria Zeno. De namiddag is ter vrije invulling.

Dag 7: Het afscheid van uw Italiaanse gastronomische reis

Na een laatste smaakvol ontbijt in het hotel komt er een einde aan uw onvergetelijke culinaire avontuur door Italië.
Tot de volgende keer! 🍷🍝

Video van onze vorige culinaire stedentrip naar Italië

Culinaire stedentrip Italië 2021

Waarom deze reis, wat zijn de highlights en wat is inclusief & exclusief in deze culinaire trip naar Noord Italië?

Inclusief
Zes overnachtingen, inclusief een uitgebreid ontbijt
Begeleiding van Remco en Ylenia Borsato
Excursie Pistoia, Bologna, Mantova, Modena en Verona
Diner op 13 mei 2024
Kookworkshop in Pistoia
Lunch in Modena en Verona
24 uur nood-assistentie

PRIJS: Vanaf € 1235,- p.p. met vertrek op 13 mei 2024 o.b.v. 2 personen. Ga mee op culinair avontuur door Italië met Remco en Ylenia Borsato en maak kennis met culinair Verona, Bologna, Modena en Mantova.
Een reis in groepsverband met voldoende tijd voor een individuele invulling!

Wil je mee? Meer informatie?Neem dan contact op met Monique Meijer van Style in Travel!
Bellen kan ook op: 020-4280555

Deel dit artikel of recept met je vrienden!
Remco Borsato
Remco Borsato

Remco Borsato is een gepassioneerde Italiaanse kok met meer dan 20 jaar ervaring. Hij deelt zijn diepgaande kennis van Italiaanse producten, ingrediënten en wijnen door middel van kookworkshops, culinaire reizen en het organiseren van bijzondere TuinDiners met traditionele Italiaanse gerechten.

Remco en zijn vrouw Ylenia, docente Italiaans, organiseren al sinds 2010 ieder jaar 40 TuinDiners. Hij schrijft met passie over de Italiaanse eetcultuur en deelt zijn favoriete traditionele familierecepten op TuinDiner.nl

Artikelen: 287