
Pasta alla Gricia
Benodigdheden in je keuken
- 1 kookpan
- 1 koekenpan
Ingrediënten
- 350 gram spaghetti
- 80 gram guanciale (wangspek) - (of pancetta)
- 1 teen knoflook
- 1 ui
- 80 gram pecorino romano
- olijfolie naar smaak
- zout en peper naar smaak
- chilipeper naar smaak
- 1 handje grof zout - (voor het kookwater)
Instructies
- Snijd de guanciale in reepjes, doe ze in een kleine pan met 3-4 eetlepels olie en de gehakte chilipeper en bak ze een paar minuten tot ze knapperig zijn; haal ze uit de pan en doe ze op een bord voor de latere garnering.80 gram guanciale (wangspek), olijfolie naar smaak, chilipeper naar smaak
- Snijd de ui fijn en fruit hem in dezelfde pan als die voor de guanciale, met het overgebleven vet. Pel, hak of stamp intussen de knoflook fijn, doe het in een kopje, voeg 4-5 eetlepels water toe en doe het mengsel bij de kruiden. Dek af en laat nog een paar minuten op een laag vuur koken.1 ui, 1 teen knoflook
- Kook intussen de spaghetti in ruim gezout water, laat beetgaar uitlekken, doe de pasta in een grote verwarmde kom en voeg al roerend de bereide saus toe. Bestrooi met pecorino kaas, meng opnieuw, verdeel over de 4 borden en werk af met de krokante guanciale.350 gram spaghetti, 80 gram guanciale (wangspek), 80 gram pecorino romano, 1 handje grof zout