
Focaccia met rozemarijn
Benodigdheden in je keuken
- Oven
- bakplaat
- bakpapier
Ingrediënten
- 1 kilo patentbloem
- 620 ml water
- 7 gram droog gist
- 2 theelepels suiker
- 2 theelepels himalaya zout
- 3 eetlepels olijfolie
Ingrediënten ter garnering (optioneel)
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie om te bestrijken
- Grof zeezout om te bestrooien
- Een paar takjes verse rozemarijn
- Gesneden uienringen (optioneel)
Instructies
- Los het gist en de suiker op in een grote kom met het water.7 gram droog gist, 2 theelepels suiker, 620 ml water
- Voeg hier beetje voor beetje de gezeefde bloem aan toe terwijl je dit met een vork mengt. Als het met de vork niet meer gaat plaats je het deeg op een groot werkblad en kneed je het elastisch met de overgebleven bloem samen met de zout voor ongeveer 10/15 minuten.1 kilo patentbloem, 2 theelepels himalaya zout
- Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het met een deel van de olijfolie voor de korst. Druk met je vingers het deeg zover je kan uit over de bakplaat. Laat voor 20 minuten rusten. Na 20 minuten kan je nogmaals (het gaat nu veel makkelijker) het deeg met je vingers verder verdelen over de bakplaat. Probeer het zo te doen dat de dikte overal gelijk is. Dek het nu af met ingevette plastic folie.3 eetlepels olijfolie
- Laat het deeg op een warme plek minstens 120 minuten rijzen.Verwarm intussen de oven voor op 200 graden.
- Besprenkel met de overige olie, en bestrooi het brood met rozemarijn, wat water en grof zeezout (voeg hier optioneel nog wat gesneden uien ringen aan toe. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden. Bak het brood in 30 minuten lichtbruin. Laat het op een rooster iets afkoelen en serveer het nog warm.2 eetlepels extra vergine olijfolie om te bestrijken, Grof zeezout om te bestrooien, Een paar takjes verse rozemarijn