pennette-alla-ropeton

Recepten van het Winterdiner 2023

Onze winterdiners in de voormalige kerk van Hensbroek stonden in het teken van gezelligheid, sfeervolle muziek en heerlijke gerechten, zoals de verrukkelijke Italiaanse aardappel-preisoep, smaakvolle Pasta Ropeton, sublieme Sous Vide gegaarde kalfswang met gerookte aardappelpuree en de romige Mascarpone sinaasappeltaart. Bekijk de onderstaande recepten om zelf deze hartverwarmende smaken thuis te bereiden.

Met enige trots presenteren wij hierbij de recepten van het winterdiner 2023! Dit jaar was het evenement een bijzonder geslaagde editie, gehouden in de sfeervolle en historische voormalige kerk van Hensbroek in maart 2023. De avond werd gekenmerkt door gezelligheid, samenhorigheid, sfeervolle muziek vanuit het hart gezongen door chansonnier Edouard en natuurlijk heerlijke gerechten die de harten en smaakpapillen van onze gasten verwarmden.

Van een verrukkelijke Italiaanse aardappel-preisoep tot een smaakvolle Pasta Ropeton, gevolgd door een sublieme Sous Vide gegaarde kalfswang met gerookte aardappelpuree, en als kers op de taart een romige Mascarpone sinaasappeltaart. Elk gerecht was zorgvuldig samengesteld om een harmonieuze en onvergetelijke culinaire ervaring te bieden.

We nemen we je weer even mee op een culinaire reis, waarbij we de recepten van deze heerlijke gerechten uit maart 2023 met je delen. Zo kun je deze winterse lekkernijen zelf thuis bereiden en genieten van de hartverwarmende smaken die de deelnemers aan het Winterdiner 2023 zo hebben gewaardeerd.

Italiaanse aardappel prei soep

Deze Italiaanse Prei Aardappel Soep is een mooie variant van een klassiek Nederlands gerecht dat perfect is voor elk seizoen. Deze soep is niet alleen voedzaam, maar ook heerlijk en hartverwarmend. Het is de ideale maaltijd om te delen met familie en vrienden, of om op te warmen na een lange dag. De combinatie van prei en aardappelen zorgt voor een romige textuur en een rijke smaak, terwijl de toevoeging van kruiden het geheel nog smaakvoller maakt. In dit recept laten we je zien hoe je deze overheerlijke Prei Aardappel Soep kunt bereiden met behulp van onze eenvoudige, stapsgewijze instructies.
Bekijk recept
Italiaanse-prei-aardappel-soep

Pennette alla Ropeton

Bij mijn bezoek aan trattoria "dal ropeton" had ik na het eten van dit recept direct een "wow moment" en de gedachte dit recept te maken bij de eerstvolgende editie van het tuin diner.
Gezien dit al 35 jaar een geheim recept is van het restaurant, hebben we dit gerecht heel wat keren moeten experimenteren totdat we volgens ons het geheim hebben kunnen kraken!
Excuses aan de trattoria ropeton, we did it 😉
Bekijk recept
pennette-alla-ropeton

Sous Vide gegaarde kalfswang met gerookte aardappelpuree

De sous vide gegaarde kalfswang is een culinair hoogstandje dat zijn oorsprong vindt in de klassieke Franse keuken. Door de jaren heen heeft het gerecht zich geëvolueerd en is het steeds populairder geworden bij zowel professionele chefs als thuiskoks. De sous vide bereidingsmethode zorgt voor een perfect gegaarde kalfswang, terwijl de gerookte aardappelpuree een moderne twist geeft aan dit klassieke gerecht. Dit was voor velen van jullie het lievelingsgerecht tijdens het winterdiner 2023 in de voormalige kerk van Hensbroek! Ontdek je passie voor koken en ervaar de sublieme smaken en texturen die dit verfijnde gerecht te bieden heeft.
Bekijk recept
Sous Vide gegaarde kalfswang met gerookte aardappelpuree

Mascarpone sinaasappel taart

Stel je een verfijnd dessert voor dat niet alleen de smaakpapillen prikkelt, maar ook een vleugje warmte en gezelligheid toevoegt aan de koude winteravonden. Dit sinaasappel-mascarponetaart recept is precies wat je zoekt! De zachte en romige mascarpone vermengd met de zoete en licht pittige smaak van sinaasappel creëert een verrukkelijke combinatie die de harten van je gasten zal veroveren. Dit nagerecht heeft inmiddels een bijzondere plaats verworven in de culinaire geschiedenis van Hensbroek, waar het tijdens winterdiners in de voormalige kerk met trots werd geserveerd in maart 2023. De sinaasappel-mascarponetaart is een ware ode aan de winterse gezelligheid en brengt een vleugje nostalgie naar de sfeervolle avonden in dit historische gebouw.
Bekijk recept
mascarpone-sinaasappel-taart-winterdiner
Deel dit artikel of recept met je vrienden!
Remco Borsato
Remco Borsato

Remco is samen met zijn vrouw Ylenia oprichter van het TuinDiner concept en is werkzaam als kok tijdens de diners in de zomer. In het dagelijks leven werkzaam voor zijn eigen Internet bedrijf sinds het jaar 2000. Vader van 2 prachtige enthousiaste kinderen waar hij uiteraard zielsveel van houdt.

Artikelen: 209