Pompoen cappuccino

Pompoen cappuccino

De pompoen cappuccino is een zeer eenvoudige en smakelijke crème, perfect om als voorgerecht te serveren, in perfecte herfststijl, waarbij u kunt profiteren van de zoete en delicate smaak van de pompoen, en u iets anders en origineels kunt aanbieden dat zeker een blijvende indruk zal maken op uw gasten. Op het eerste gezicht lijkt het misschien een eenvoudige pompoensoep, maar in werkelijkheid is het veel meer.
Pompoen cappuccino

Pompoen Cappuccino

Recept van: Remco Borsato
De pompoen cappuccino is een een heerlijk voorgerecht bestaande uit een zachte pompoenvelouté met een suptiele rozemarijnsmaak, die nog specialer wordt door een zachte mousse van yoghurt en room, die het "schuim" van een cappuccino nabootst. De pompoen cappuccino is verrijkt met een vleugje rozenbotteljam en krokant geschaafde amandelen.
4.34 van 6 beoordelingen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang antipasto
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
calorieën 450 kcal

Benodigdheden in je keuken

  • kookpan
  • Staafmixer
  • 6 cappuccino kopjes of glazen

Ingrediënten
  

  • 300 gram pompoenpuree
  • 250 ml groentebouillon
  • 30 gram olijfolie - (eerste persing)
  • 100 gram aardappelen
  • 100 gram prei
  • 2 blaadjes salie
  • 1 takje rozemarijn
  • 1/4 theelepel gerookte paprika poeder
  • 1/4 theelepel witte peper - (of rozenharissa van Belazu, mijn favoriet!)
  • Zout naar smaak

Voor de schuim topping

  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 100 ml slagroom
  • 60 gram rozenbottel jam - (15 gram per glas)
  • 8 gram amandelschaafsel - (2 gram per glas)

Instructies
 

  • Om de pompoen cappuccino te bereiden, begin je met de groentebouillon. Maak de pompoen schoon: verwijder de pitten, schil hem, snijd hem in blokjes en zet apart. Verwijder ook de buitenste bladeren van de prei.
  • Hak het grof, schil dan de aardappelen, halveer ze en snij ze in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak de fijngehakte prei, voeg vervolgens de salieblaadjes en het takje rozemarijn toe. Voeg daarna de pompoen en de aardappelen toe.
  • Voeg de bouillon toe en kook op een zacht vuurtje tot de groenten zacht zijn. Voeg zout naar smaak toe, doe over in een kom en pureer het geheel met een staafmixer.
  • Zodra de de crème glad en homogeen is, op smaak brengen met witte peper (of rozenharissa), gerookt paprikapoeder en zout. Doe over in een kan met een schenktuit en zet apart.

Bereiding voor de schuim topping

  • Klop de koude room, koud uit de koelkast, op tot een stevige massa.
  • Voeg vervolgens heel voorzichtig de yoghurt toe en meng van onder naar boven om de room luchtig te houden.

Verdere bereiding

  • Schaaf de amandelen in dunne plakjes, d.w.z. langs de dunne kant. Leg ze op een bakplaat zonder ze te overlappen en rooster ze in een op 180° voorverwarmde statische oven gedurende 10 minuten, hooguit 15 minuten.
  • Bereidiing van de cappuccino glazen. Vul ze tot 3/4 met pompoencrème, leg er een mooie laag roomtopping op en garneer ze eerst met ongeveer 15 g rozenbotteljam en daarna met geroosterde amandelen. Uw pompoen cappuccino is nu klaar, wat een heerlijke verrassing!

Notities

Rozenbotteljam?!

Rozenbotteljam past perfect bij hartige gerechten, is op zijn best bij kazen (vooral zachte kazen) en ziet er natuurlijk altijd geweldig uit op een mooi sneetje toast met een beetje boter, op de traditionele manier. De hondsroos, die in heel Europa in het wild groeit, bloeit van mei tot juli en heeft helderrode bessen, die worden gebruikt om jam van te maken!

Voedingswaarde

Serving: 200mlCalories: 450kcal
Geschatte prijs voor dit gerecht € 8
Trefwoord antipasto, pompoen
Heb je Pompoen Cappuccino zelf al gemaakt?Maak er een foto van & tag @TuinDiner of hashtag #tuindinerrecept
Je eigen recept posten op TuinDiner.nl?En maak kans op een plek voor 2 personen in 2023! Klik hier en stuur je recept op!!
Deel dit artikel of recept met je vrienden!
Remco Borsato
Remco Borsato

Remco Borsato is een gepassioneerde Italiaanse kok met meer dan 20 jaar ervaring. Hij deelt zijn diepgaande kennis van Italiaanse producten, ingrediënten en wijnen door middel van kookworkshops, culinaire reizen en het organiseren van bijzondere TuinDiners met traditionele Italiaanse gerechten.

Remco en zijn vrouw Ylenia, docente Italiaans, organiseren al sinds 2010 ieder jaar 40 TuinDiners. Hij schrijft met passie over de Italiaanse eetcultuur en deelt zijn favoriete traditionele familierecepten op TuinDiner.nl

Artikelen: 347