Pompoen Cappuccino
De pompoen cappuccino is een een heerlijk voorgerecht bestaande uit een zachte pompoenvelouté met een suptiele rozemarijnsmaak, die nog specialer wordt door een zachte mousse van yoghurt en room, die het "schuim" van een cappuccino nabootst. De pompoen cappuccino is verrijkt met een vleugje rozenbotteljam en krokant geschaafde amandelen.
Benodigdheden in je keuken
- kookpan
- Staafmixer
- 6 cappuccino kopjes of glazen
Ingrediënten
- 300 gram pompoenpuree
- 250 ml groentebouillon
- 30 gram olijfolie - (eerste persing)
- 100 gram aardappelen
- 100 gram prei
- 2 blaadjes salie
- 1 takje rozemarijn
- 1/4 theelepel gerookte paprika poeder
- 1/4 theelepel witte peper - (of rozenharissa van Belazu, mijn favoriet!)
- Zout naar smaak
Voor de schuim topping
- 100 gram Griekse yoghurt
- 100 ml slagroom
- 60 gram rozenbottel jam - (15 gram per glas)
- 8 gram amandelschaafsel - (2 gram per glas)
Instructies
- Om de pompoen cappuccino te bereiden, begin je met de groentebouillon. Maak de pompoen schoon: verwijder de pitten, schil hem, snijd hem in blokjes en zet apart. Verwijder ook de buitenste bladeren van de prei.
- Hak het grof, schil dan de aardappelen, halveer ze en snij ze in blokjes.
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de fijngehakte prei, voeg vervolgens de salieblaadjes en het takje rozemarijn toe. Voeg daarna de pompoen en de aardappelen toe.
- Voeg de bouillon toe en kook op een zacht vuurtje tot de groenten zacht zijn. Voeg zout naar smaak toe, doe over in een kom en pureer het geheel met een staafmixer.
- Zodra de de crème glad en homogeen is, op smaak brengen met witte peper (of rozenharissa), gerookt paprikapoeder en zout. Doe over in een kan met een schenktuit en zet apart.
Bereiding voor de schuim topping
- Klop de koude room, koud uit de koelkast, op tot een stevige massa.
- Voeg vervolgens heel voorzichtig de yoghurt toe en meng van onder naar boven om de room luchtig te houden.
Verdere bereiding
- Schaaf de amandelen in dunne plakjes, d.w.z. langs de dunne kant. Leg ze op een bakplaat zonder ze te overlappen en rooster ze in een op 180° voorverwarmde statische oven gedurende 10 minuten, hooguit 15 minuten.
- Bereidiing van de cappuccino glazen. Vul ze tot 3/4 met pompoencrème, leg er een mooie laag roomtopping op en garneer ze eerst met ongeveer 15 g rozenbotteljam en daarna met geroosterde amandelen. Uw pompoen cappuccino is nu klaar, wat een heerlijke verrassing!
Notities
Rozenbotteljam?!
Rozenbotteljam past perfect bij hartige gerechten, is op zijn best bij kazen (vooral zachte kazen) en ziet er natuurlijk altijd geweldig uit op een mooi sneetje toast met een beetje boter, op de traditionele manier. De hondsroos, die in heel Europa in het wild groeit, bloeit van mei tot juli en heeft helderrode bessen, die worden gebruikt om jam van te maken!Voedingswaarde
Serving: 200mlCalories: 450kcal
Heb je Pompoen Cappuccino zelf al gemaakt?Maak er een foto van & tag @TuinDiner of hashtag #tuindinerrecept
Je eigen recept posten op TuinDiner.nl?En maak kans op een plek voor 2 personen in 2023! Klik hier en stuur je recept op!!