Voordat de tuinlampen en kaarsjes aangingen en de eerste gasten hun entree maakten voor ons TuinDiner, kwam het team samen voor een culinair ritueel. Het was regelmatig tijd voor Gnocchi alla Sorrentina, onze go-to pre-game maaltijd die schreeuwt: “We got this!” En wie was de grootste fan? Natuurlijk, onze eigen Robbie.
Nu, het mooie van dit gerecht is dat het sneller klaar is dan je “Pasta la vista, baby!” kunt zeggen. Maar snelheid betekent niet dat we inleveren op kwaliteit. Oh nee, we gaan voor niets minder dan het beste. Zelfgemaakte gnocchi zijn de sterren van deze show, en heeft de voorkeur. Maar als je in een tijdknijp zit of gewoon een beetje lui bent (geen oordeel hier, dat waren wij ook deze zomer!), zijn de gnocchi van het merk Rana, verkrijgbaar bij de Sligro, een uitstekend plan B.
Dus trek je “Ik ♥️ Gnocchi” T-shirt aan, zet de Italiaanse TuinDiner playlist op Spotify aan en laten we samen dit gerecht bereiden dat een speciaal plekje in ons teamhart heeft veroverd. 🇮🇹🎶

Gnocchi alla Sorrentina
Benodigdheden in je keuken
- 1 kookpan
- 1 vergiet
- 1 ovenschaal
Ingrediënten
- 1 ui (de tranentrekker van de keuken)
- 4 teentjes knoflook (want je kunt nooit te veel knoflook hebben)
- 1/2 bosje basilicum (de groene ster van de show)
- 2 takjes oregano (het geheime wapen) - (optioneel)
- 800 gram pomodorini tomaatjes BIO (uit blik, maar shhh… dat is ons geheim)
- 800 gram gnocchi (de hoofdrolspelers)
- 2 bollen mozzarella (de smeltkoningen)
- zout en peper naar smaak (wees niet verlegen)
- Olijfolie (het vloeibare goud)
Instructies
- De Voorbereiding: Snijd de ui en knoflook alsof je een Ninja-chef bent. Pluk de basilicum alsof het klavertjes vier zijn.1 ui (de tranentrekker van de keuken), 4 teentjes knoflook (want je kunt nooit te veel knoflook hebben)
- Tommy de Tomatensaus: Fruit de ui en knoflook in een bodempje olijfolie tot ze zeggen: "Ik ben klaar voor mijn close-up". Voeg de tomaten en oregano toe en laat de magie gebeuren.1/2 bosje basilicum (de groene ster van de show), 2 takjes oregano (het geheime wapen), 800 gram pomodorini tomaatjes BIO (uit blik, maar shhh… dat is ons geheim), Olijfolie (het vloeibare goud)
- Oven Aan: Verwarm die bad boy voor. We gaan bakken!
- Gnocchi Party: Kook de gnocchi (in gezout water totdat ze komen boven dobberen, niet langer; we willen geen gnocchi-soep.800 gram gnocchi (de hoofdrolspelers)
- Ovenschaal Catwalk: Doe alles in een ovenschaal alsof het een modeshow is voor Italiaanse ingrediënten.
- Kaas, Please: Strooi de mozzarella als confetti op een Italiaans carnaval.2 bollen mozzarella (de smeltkoningen)
- Bakken en Shaken: Zet het in de oven en doe een vreugdedansje. Wacht tot de kaas smelt en goudbruin wordt.
- Finishing Touch: Haal het uit de oven en strooi er wat basilicumblaadjes over alsof je een chef-kok bent die net zijn meesterwerk heeft voltooid.zout en peper naar smaak (wees niet verlegen)