Vanwege de overmatige belangstelling is het inschrijven op ons reserveformulier helaas niet meer mogelijk.Wij hopen u volgende jaar weer te mogen verwelkomen in onze prachtige paradijselijk tuin in Heiloo!

gnocchi-alla-sorrentina

Robbie’s favoriet, Gnocchi alla Sorrentina

Voordat de tuinlampen en kaarsjes aangingen en de eerste gasten hun entree maakten voor ons TuinDiner, kwam het team samen voor een culinair ritueel. Het was regelmatig tijd voor Gnocchi alla Sorrentina, onze go-to pre-game maaltijd die schreeuwt: “We got this!” En wie was de grootste fan? Natuurlijk, onze eigen Robbie.

Nu, het mooie van dit gerecht is dat het sneller klaar is dan je “Pasta la vista, baby!” kunt zeggen. Maar snelheid betekent niet dat we inleveren op kwaliteit. Oh nee, we gaan voor niets minder dan het beste. Zelfgemaakte gnocchi zijn de sterren van deze show, en heeft de voorkeur. Maar als je in een tijdknijp zit of gewoon een beetje lui bent (geen oordeel hier, dat waren wij ook deze zomer!), zijn de gnocchi van het merk Rana, verkrijgbaar bij de Sligro, een uitstekend plan B.

Dus trek je “Ik ♥️ Gnocchi” T-shirt aan, zet de Italiaanse TuinDiner playlist op Spotify aan en laten we samen dit gerecht bereiden dat een speciaal plekje in ons teamhart heeft veroverd. 🇮🇹🎶

gnocchi-alla-sorrentina

Gnocchi alla Sorrentina

Recept van: Remco Borsato
Dit is niet zomaar een recept; het is een culinaire liefdesbrief aan Robbie, die dit gerecht zo vaak heeft verslonden dat we overwogen hem tot ereburger van Sorrento te benoemen. Dus trek je "Ik ♥️ Gnocchi" T-shirt aan en bereid je voor op een smaakavontuur dat zo Italiaans is, dat je spontaan "That's Amore!" gaat zingen. 🇮🇹🎶
5 van 2 beoordelingen
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang bijgerecht, pastagerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
calorieën 300 kcal

Benodigdheden in je keuken

  • 1 kookpan
  • 1 vergiet
  • 1 ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 1 ui (de tranentrekker van de keuken)
  • 4 teentjes knoflook (want je kunt nooit te veel knoflook hebben)
  • 1/2 bosje basilicum (de groene ster van de show)
  • 2 takjes oregano (het geheime wapen) - (optioneel)
  • 800 gram pomodorini tomaatjes BIO (uit blik, maar shhh… dat is ons geheim)
  • 800 gram gnocchi (de hoofdrolspelers)
  • 2 bollen mozzarella (de smeltkoningen)
  • zout en peper naar smaak (wees niet verlegen)
  • Olijfolie (het vloeibare goud)

Instructies
 

  • De Voorbereiding: Snijd de ui en knoflook alsof je een Ninja-chef bent. Pluk de basilicum alsof het klavertjes vier zijn.
    1 ui (de tranentrekker van de keuken), 4 teentjes knoflook (want je kunt nooit te veel knoflook hebben)
  • Tommy de Tomatensaus: Fruit de ui en knoflook in een bodempje olijfolie tot ze zeggen: "Ik ben klaar voor mijn close-up". Voeg de tomaten en oregano toe en laat de magie gebeuren.
    1/2 bosje basilicum (de groene ster van de show), 2 takjes oregano (het geheime wapen), 800 gram pomodorini tomaatjes BIO (uit blik, maar shhh… dat is ons geheim), Olijfolie (het vloeibare goud)
  • Oven Aan: Verwarm die bad boy voor. We gaan bakken!
  • Gnocchi Party: Kook de gnocchi (in gezout water totdat ze komen boven dobberen, niet langer; we willen geen gnocchi-soep.
    800 gram gnocchi (de hoofdrolspelers)
  • Ovenschaal Catwalk: Doe alles in een ovenschaal alsof het een modeshow is voor Italiaanse ingrediënten.
  • Kaas, Please: Strooi de mozzarella als confetti op een Italiaans carnaval.
    2 bollen mozzarella (de smeltkoningen)
  • Bakken en Shaken: Zet het in de oven en doe een vreugdedansje. Wacht tot de kaas smelt en goudbruin wordt.
  • Finishing Touch: Haal het uit de oven en strooi er wat basilicumblaadjes over alsof je een chef-kok bent die net zijn meesterwerk heeft voltooid.
    zout en peper naar smaak (wees niet verlegen)

Notities

Achtergrond:

Dit is het gerecht dat ons team samenbracht voordat de hectiek van elk TuinDiner begon. Het is eenvoudig, het is heerlijk, en het is de culinaire high-five die we allemaal nodig hebben.

Calorieën:

Wie maakt zich zorgen om calorieën als er een TuinDiner aan de horizon gloort? Niet wij!

Extra Smaakmakers:

Voel je vrij om wat Parmezaanse kaas, chilivlokken of pijnboompitjes toe te voegen. Robbie zou zeggen: “Maak het je eigen feestje!”
Dus daar heb je het, een gerecht dat de essentie van ons team en de geest van de TuinDiners belichaamt. Buon appetito, team! 🍝🎉

Voedingswaarde

Serving: 1portieCalories: 300kcalCarbohydrates: 53gProtein: 9gFat: 6g
Geschatte prijs voor dit gerecht € 9
Trefwoord basilicum, cherry tomaatjes, gnocchi
Heb je Gnocchi alla Sorrentina zelf al gemaakt?Maak er een foto van & tag @TuinDiner of hashtag #tuindinerrecept
Je eigen recept posten op TuinDiner.nl?En maak kans op een plek voor 2 personen in 2023! Klik hier en stuur je recept op!!
Deel dit artikel of recept met je vrienden!
Remco Borsato
Remco Borsato

Remco Borsato is een gepassioneerde Italiaanse kok met meer dan 20 jaar ervaring. Hij deelt zijn diepgaande kennis van Italiaanse producten, ingrediënten en wijnen door middel van kookworkshops, culinaire reizen en het organiseren van bijzondere TuinDiners met traditionele Italiaanse gerechten.

Remco en zijn vrouw Ylenia, docente Italiaans, organiseren al sinds 2010 ieder jaar 40 TuinDiners. Hij schrijft met passie over de Italiaanse eetcultuur en deelt zijn favoriete traditionele familierecepten op TuinDiner.nl

Artikelen: 289