Gnocchi van pompoen en boekweit met salie zijn een versie van gnocchi zonder aardappelen of eieren, zacht en met een unieke smaak door de combinatie van de zoetheid van de pompoen met de sterke smaak van boekweit. De smaakmaker is een klassieke salie-roomboter die alle smaken van dit gerecht perfect versterkt.

Gnocchi van pompoen en boekweit met salie
Benodigdheden in je keuken
- keukenmachine
Ingrediënten
- 900 gram schoongemaakte pompoenpulp
- 100 gram boekweitmeel
- 100 gram griesmeel van harde tarwe (semolina)
- 100 gram roomboter
- 4 eetlepels pompoenpitten
- 12 blaadjes salie
- geraspte Parmezaanse kaas - (naar smaak en optioneel)
- 1 eetlepel grof zout - (voor het kookwater)
- zout en peper naar smaak
Instructies
Bereiding:
- Maak de pompoen schoon door de schil en de binnenste filamenten te verwijderen tot je 900 gram vruchtvlees overhoud, dat je in blokjes snijdt en 30 minuten in de oven bakt op 190 °C, tot ze heel zacht zijn. Haal het uit de oven en meng het, eenmaal afgekoeld, goed in de keukenmachine tot een gladde massa.900 gram schoongemaakte pompoenpulp
Vorm de gnocchi
- Doe de pompoen puree in een kom en voeg het boekweitmeel, het griesmeel van harde tarwe (semolina) en een snufje zout toe en kneed net genoeg om het meel te mengen en een zacht deeg te vormen. Bebloem een werkvlak en neem een deel van het deeg dat je uitrolt tot een lange, dunne worst en vervolgens in gnocchi snijdt. Leg ze op een met bloem bestoven bord of schaal en ga zo door tot alle ingrediënten op zijn.100 gram boekweitmeel, 100 gram griesmeel van harde tarwe (semolina), zout en peper naar smaak
Kruid de gnocchi
- Rooster de pompoenpitten in een hete koekenpan met antiaanbaklaag tot ze goudbruin zijn en doe ze in een kommetje. Verwarm de roomboter met de salieblaadjes en kook intussen de gnocchi in ruim water met zout: als ze aan de oppervlakte komen, haalt u ze eruit met een schuimspaan en doet u ze over in de pan met de roomboter om het geheel vervolgens zachtjes te roeren. Serveer de gnocchi vervolgens heet en beleg elke portie met geroosterde pompoenpitten en, indien gewenst, een beetje geraspte parmezaanse kaas.100 gram roomboter, 4 eetlepels pompoenpitten, 12 blaadjes salie, geraspte Parmezaanse kaas, 1 eetlepel grof zout