Tagliatelle Bolognese
Het recept voor Italiaanse Bolognese saus naar het originele recept zoals dat in Bologna geregistreerd staat wil ik jullie niet onthouden. Volgens de Italiaanse traditie hoort de smaak van een goede Bolognese saus van de ingrediënten zelf te komen. Daarom is het belangrijkste ingrediënt voor dit recept: Tijd.
Lees verderTagliatelle BologneseRisotto met paddenstoelen en eekhoorntjesbrood
Deze Risotto met paddenstoelen en eekhoorntjesbrood is op z'n best tijdens de natte herfstmaanden september en oktober. Italianen trekken er dan massaal op uit om deze lekkernij in het bos te zoeken. Maar als je ook de rest van het jaar van dit lekkere paddenstoeltje wilt genieten, is de gedroogde versie een prima alternatief. Zoals in deze ‘Risotto met paddenstoelen en eekhoorntjesbrood’.
Lees verderRisotto met paddenstoelen en eekhoorntjesbroodPasta met San Marzano tomaat en wodka
Penne alla vodka is een klassieker uit de jaren 80. Het was toen populair, toch kwam het daarna in de vergetelheid. Penne alla wodka vind je in de VS, en zeker in New York bijna op elk menu, terwijl je in Italië al heel goed moet zoeken om het nog ergens te vinden. Uiteraard hebben wij onze eigen twist aan dit recept aangegeven zodat het nog net iets verfijnder smaakt!
Lees verderPasta met San Marzano tomaat en wodkaRomige doperwtensoep met munt en yoghurt
Deze romige doperwtensoep met munt en yoghurt worden in balans gebracht met de pittige krokante broodkruim van rozen harissa van Belazu.
Lees verderRomige doperwtensoep met munt en yoghurtItaliaanse pompoensoep
Italiaanse pompoensoep is een warm en voedzaam vegetarisch voorgerecht. Ideaal om te bereiden wanneer het winterseizoen nadert, kan het worden…
Tagliata di manzo met rucola en Parmezaanse kaas
Tagliata di manzo met rucola en Parmezaanse kaas is een hartig, gemakkelijk te bereiden hoofdgerecht dat een goede indruk zal maken als u gasten op bezoek krijgt voor een diner of lunch. Op smaak gebracht met extra vierge olijfolie, rucola, Parmezaan vlokken en optioneel een paar cherry tomaatjes.
Lees verderTagliata di manzo met rucola en Parmezaanse kaasTagliatelle met champignon roomsaus
Tagliatelle met champignon roomsaus is een smakelijk, gemakkelijk te bereiden voorgerecht dat ook ideaal is als er weinig tijd is. U heeft verse tagliatelle, room en champignons nodig om dit gerecht te maken.
Lees verderTagliatelle met champignon roomsausRomeinse aardappelpuree
Deze Romeinse aardappelpuree is gevuld met typisch Italiaanse ingrediënten waardoor dit gerecht een kruidige en echte Italiaanse smaak krijgt. Dit recept is lekker voor in de winter bij een stoofpotje of een andere stuk vlees!
Lees verderRomeinse aardappelpureeTiramisu met aardbeien en limoncello
Een heerlijk fris en romig zomers alternatief voor de traditionele tiramisu.
Lees verderTiramisu met aardbeien en limoncelloPanzanella (Toscaanse broodsalade)
Panzanella is oorspronkelijk afkomstig uit de regio’s Toscane en Umbrië en was waarschijnlijk eerst alleen met ui, brood, olie en azijn. Nu kan je de salade met al je restjes aankleden, heerlijke olijven, mooie kappertjes, tonijn, sardientjes, komkommer, verse basilicum of een zelfs gekookt eitje.
Lees verderPanzanella (Toscaanse broodsalade)Peperonata
Peperonata is een gerecht uit Sicilië, Campanië en Calabrië in Zuid-Italië. Peperonata is een klassiek Italiaans groentegerecht, maar het kan op veel verschillende manieren worden gegeten. Peperonata kan gebruikt worden als "contorni" of als bijgerecht bij vlees of vis. Je kunt het laten afkoelen en serveren als aperitief of bruschetta. Maar ook erg lekker is om Peperonata door de pasta te roeren.
Lees verderPeperonataKip Cacciatora
Alla cacciatora of "op de manier van de jager" betekent dat het gerecht is gemaakt met tomaten, verse kruiden, plaatselijke olijven en wijn. Dit bekende kip recept komt uit Midden-Italië.
Lees verderKip CacciatoraSpaghetti met citroen
Spaghetti met citroen is een combinatie waar je wellicht niet zo snel aan denkt, dus wil ik jullie vriendelijk vragen om je er even overheen te zetten en dit heerlijke zomerse pastagerecht eens te proberen. Het is heerlijk fris en door het toevoegen van de citroen, room & parmezaanse kaas krijg je een zoet-zure twist aan het geheel.
Lees verderSpaghetti met citroenMascarpone met bosvruchten en granola
Dit is een gerecht van mascarpone met bosvruchten en granola. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat als tussendoortje of als lichte maaltijd gegeten kan worden. De mascarpone is smeuïg en romig, en de bosvruchten voegen een heerlijke zoetheid en frisheid toe aan het gerecht. De granola geeft het een lekkere crunch en voegt een beetje textuur toe. Dit gerecht zal zeker bij iedereen in de smaak vallen!
Lees verderMascarpone met bosvruchten en granolaCantuccini
Lees verderCantucciniSiciliaanse salade met dorade filet
Lees verderSiciliaanse salade met dorade filetKippendij saltimbocca met salie en San Daniele ham
Wij hebben nadrukkelijk gekozen om dit oorspronkelijke recept een twist te geven en het kalfsvlees te vervangen met een malse…
Zomerse pasta alla Norma
De zomerse pasta alla Norma is een 100% rauwe pastasaus en een zomerse variatie van het originele recept.Onze pastasaus was…
Bruschetta met ricotta, gewokte groene groente & Amalfi citroen dressing
Ken je bruschetta vooral als voorgerecht of antipasto? Deze typische Italiaanse lekkernij is ook als hoofdgerecht zeker aan te raden als je niet teveel wilt eten die dag! Je bestrijkt de knapperig gebakken sneetjes desem brood met romige ricotta met de kummel en komijn en legt hier de gewokte en gekookte groene groente overheen. De rozen harissa van Belazu geeft deze verrukkelijke bruschetta een extra kick!
Lees verderBruschetta met ricotta, gewokte groene groente & Amalfi citroen dressing