
Tagliatelle met champignon roomsaus
Tagliatelle met champignon roomsaus is een smakelijk, gemakkelijk te bereiden voorgerecht dat ook ideaal is als er weinig tijd is. U heeft verse tagliatelle, room en champignons nodig om dit gerecht te maken.

Romeinse aardappelpuree
Deze Romeinse aardappelpuree is gevuld met typisch Italiaanse ingrediënten waardoor dit gerecht een kruidige en echte Italiaanse smaak krijgt. Dit recept is lekker voor in de winter bij een stoofpotje of een andere stuk vlees!

Tiramisu met aardbeien en limoncello
Een heerlijk fris en romig zomers alternatief voor de traditionele tiramisu.

Panzanella (Toscaanse broodsalade)
Panzanella is oorspronkelijk afkomstig uit de regio’s Toscane en Umbrië en was waarschijnlijk eerst alleen met ui, brood, olie en azijn. Nu kan je de salade met al je restjes aankleden, heerlijke olijven, mooie kappertjes, tonijn, sardientjes, komkommer, verse basilicum of een zelfs gekookt eitje.

Peperonata
Peperonata is een gerecht uit Sicilië, Campanië en Calabrië in Zuid-Italië. Peperonata is een klassiek Italiaans groentegerecht, maar het kan op veel verschillende manieren worden gegeten. Peperonata kan gebruikt worden als "contorni" of als bijgerecht bij vlees of vis. Je kunt het laten afkoelen en serveren als aperitief of bruschetta. Maar ook erg lekker is om Peperonata door de pasta te roeren.

Kip Cacciatora
Alla cacciatora of "op de manier van de jager" betekent dat het gerecht is gemaakt met tomaten, verse kruiden, plaatselijke olijven en wijn. Dit bekende kip recept komt uit Midden-Italië.

Spaghetti met citroen
Spaghetti met citroen is een combinatie waar je wellicht niet zo snel aan denkt, dus wil ik jullie vriendelijk vragen om je er even overheen te zetten en dit heerlijke zomerse pastagerecht eens te proberen. Het is heerlijk fris en door het toevoegen van de citroen, room & parmezaanse kaas krijg je een zoet-zure twist aan het geheel.

Mascarpone met bosvruchten en granola
Dit is een gerecht van mascarpone met bosvruchten en granola. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat als tussendoortje of als lichte maaltijd gegeten kan worden. De mascarpone is smeuïg en romig, en de bosvruchten voegen een heerlijke zoetheid en frisheid toe aan het gerecht. De granola geeft het een lekkere crunch en voegt een beetje textuur toe. Dit gerecht zal zeker bij iedereen in de smaak vallen!

Cantuccini
Lees verderCantuccini
Siciliaanse salade met dorade filet
Lees verderSiciliaanse salade met dorade filet
Kippendij saltimbocca met salie en San Daniele ham
Wij hebben nadrukkelijk gekozen om dit oorspronkelijke recept een twist te geven en het kalfsvlees te vervangen met een malse…

Zomerse pasta alla Norma
De zomerse pasta alla Norma is een 100% rauwe pastasaus en een zomerse variatie van het originele recept.Onze pastasaus was…

Bruschetta met ricotta, gewokte groene groente & Amalfi citroen dressing
Ken je bruschetta vooral als voorgerecht of antipasto? Deze typische Italiaanse lekkernij is ook als hoofdgerecht zeker aan te raden als je niet teveel wilt eten die dag! Je bestrijkt de knapperig gebakken sneetjes desem brood met romige ricotta met de kummel en komijn en legt hier de gewokte en gekookte groene groente overheen. De rozen harissa van Belazu geeft deze verrukkelijke bruschetta een extra kick!

Tonno Vitellato
Lees verderTonno Vitellato
Pennette alla Ropeton
Pennette alla Ropeton is een geheim recept van Trattoria Ropeton uit Verona. Wij hebben dit recept voor jullie gekraakt zodat je niet helemaal naar Verona hoeft om dit heerlijk pastagerecht thuis te eten!

Pasta met pistache pesto, citroen en witte toniijn
Lees verderPasta met pistache pesto, citroen en witte toniijn
Zalm met roze peper en taralli crème
Lees verderZalm met roze peper en taralli crème
Rundermedaillon met artisjok in appel kardemom crème
Lees verderRundermedaillon met artisjok in appel kardemom crème
Pappa al pomodoro
Lees verderPappa al pomodoro