Categorie Recepten

Op deze pagina vind u een overzicht van onze recepten van zowel de TuinDiners alsook de recepten van onze winterdiners!
parmigiana-2-0

Parmigiana 2.0

Aubergine parmigiana is een vegetarische klassieker, geliefd bij Italianen en niet-Italianen. Het is gemakkelijk te bereiden, en aubergines (en veel andere groenten, zoals courgette) zijn goed in te vriezen. Dit recept is een viering van de zomeroogst, met een mix van verse tuingroenten in een tomatensaus met daarop een rijke kaassaus.
Lees meer
Pizzoccheri met groene kool, knoflook en fontina

Pizzoccheri met groene kool, knoflook en fontina

De wereld van de Italiaanse pasta kent zijn supersterren (spaghetti, linguine, enz.), maar er zijn nog andere intrigerende pasta's die enigszins onder de radar blijven, en pizzoccheri vallen zeker in deze categorie. In tegenstelling tot zijn ietwat misleidende naam heeft pizzoccheri niets met pizza te maken, maar is het een platte, lintvormige pasta die voornamelijk uit boekweitmeel bestaat, en die typisch wordt gebruikt als hoofdingrediënt in een hartig winters pastagerecht met dezelfde naam. Met krachtige ingrediënten als boter, aardappelen, kaas en savooiekool staat het gerecht pizzoccheri alla Valtellina (algemeen bekend als het pizzoccheri gerecht bij uitstek!) bekend als rijk, smakelijk en zeer vullend, en daarmee is het de perfecte culinaire keuze om je warm en verzadigd te houden op een koude winterdag.
Lees meer
KIPPENDIJEN MET MELK & CITROEN

Scharrelkip met melk, salie en citroen

Dit beroemde recept voor in melk gekookte kip van Jamie Oliver is een recept wat mij al jaren intrigeerde. Het idee dat een hele kip wordt gebraden en dan langzaam in melk en salie wordt gekookt tot hij letterlijk van het bot valt, maakte mij zo nieuwsgierig dat ik het in de zomer van 2021 voor het eerst gemaakt had. En eerlijk is eerlijk, dit recept smaakt hemels! Grazie Jamie ;-)
Lees meer