Categorie Recepten

Op deze pagina vind u een overzicht van onze recepten van zowel de TuinDiners alsook de recepten van onze winterdiners!

geroosterde-romige-tomantensoep

Geroosterde romige tomatensoep

De geroosterde tomatensoep die we tijdens het TuinDiner 2022 hebben gemaakt is lekker zoet van smaak door het roosteren van de tomaat, ui en knoflook. Samen met de zoet-zure balsamico azijn is dit een verfrissende combinatie. Welke soort tomaten je gebruikt laat ik natuurlijk aan jullie over, maar kies wel voor een zoetige smaakvolle tomaat. Wij hebben de cherry-pruimtomaatjes gekozen samen met een goede San Marzano tomaat uit Napels. Deze tomatensoep is heerlijk op een warme avond als lichte maaltijd maar ook koud voor bijvoorbeeld als voorgerechtje bij een BBQ of op een feestje als antipasto.
Lees meerGeroosterde romige tomatensoep
artisjokken-alla-romana-tuindiner

Artisjokken alla Romana

Carciofi alla Romana is een klassiek gerecht uit Rome. Carciofi zijn artisjokken die veel worden gegeten in Italië. Je ziet ze waarschijnlijk veel op pizza. Deze kunnen echter ook als bij- of hoofdgerecht gegeten worden. Deze groenten komen uit de Middellandse Zee en worden al sinds de 16e eeuw gebruikt. Bovendien zitten ze vol vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten, dus ze zijn supergezond!
Lees meerArtisjokken alla Romana
parmigiana-2-0

Parmigiana 2.0

Aubergine parmigiana is een vegetarische klassieker, geliefd bij Italianen en niet-Italianen. Het is gemakkelijk te bereiden, en aubergines (en veel andere groenten, zoals courgette) zijn goed in te vriezen. Dit recept is een viering van de zomeroogst, met een mix van verse tuingroenten in een tomatensaus met daarop een rijke kaassaus.
Lees meerParmigiana 2.0