Categorie Recepten

Op deze pagina vind u een overzicht van onze recepten van zowel de TuinDiners alsook de recepten van onze winterdiners!
Pasta met pompoen en saucijs

Pasta met pompoen en saucijs

Zoals jullie wellicht weten ben ik een grote fan van alle soorten pompoen, dus ik kook graag met pompoen en probeer steeds nieuwe pompoengerechten uit. Dit pasta gerecht met pompoen en saucijs is wedermaal een waanzinnig pastagerecht voor de herfst/winter!
Lees meer
pasta-met-aardappel-en-nduja-pesto

Pasta met aardappel en Nduja pesto

Nduja is een van de meest gebruikte ingrediënten in de Calabrese keuken. Het is een pittig, rokerig, rood gerookt varkensvlees pasta dat op verschillende manieren kan worden gebruikt: op pizza, in pastasauzen en op vlees. Nduja wordt meestal gemaakt met gerookt varkensschouder- of schoudervlees, maar ik ga je laten zien hoe je het kunt gebruiken om een fantastische pastasaus te maken met romige nduja aardappel, basilicum en zongedroogde tomaat.
Lees meer
risotto-met-groene-asperges

Risotto met groene asperges

Risotto is een volledig Italiaans gerecht, waarbij de rijst wordt gekookt door er beetje bij beetje hete bouillon aan toe te voegen. Voor de beste risotto met groene asperges gebruikt u zelfgemaakte groentebouillon, die fijner van smaak is dan vleesbouillon.
Lees meer
pasta-met-pompoen-carbonara

Pasta met pompoen carbonara

Pasta met pompoen carbonara is een ongewone maar smakelijke vegetarische carbonara. In deze bereiding vindt u de mogelijkheid om (optioneel) guanciale (wangspek) om de pasta op extra op smaak te brengen in combinatie met wat geurige salieblaadjes, terwijl de rest hetzelfde is: pecorino kaas, eieren, zout en peper. Voor de pasta heb ik gekozen voor spaghetti, maar als je wilt kun je ook kiezen voor penne of maccheroni met pompoen, het is een kwestie van smaak!
Lees meer
pasta-met-broccoli

Pasta met broccoli

Onze zoektocht naar de lekkerste en favoriete recepten uit onze familie heeft ons ertoe gebracht het gerecht "pasta met broccoli" met jullie te delen. Dit pastagerecht maakte de moeder van Remco (ode aan Mieke Hoebee) bijna wekelijks en verraste haar gasten keer op keer met dit gezonde recept! In dit gerecht worden de broccoli roosjes en kleine aardappelblokjes samen met de pasta meegekookt.
Lees meer
Pastina van Nonna Nedda

Pastina van Nonna Nedda

Pasta is een belangrijk onderdeel van het Italiaanse dieet en de smaken kunnen sterk variëren afhankelijk van waar je bent. De Pastina is een typische pasta soep uit Noord Italie. Daarom hebben we het populairste pastina recept (die van mijn oma Nedda), gekozen dat perfect is voor de komende winter.
Lees meer
pasta-met-tonijn

Pasta met tonijn

Het recept van pasta met tonijn is ontstaan toen de gebroeders Franco & Roberto Borsato begin jaren 60 vanuit Italië naar Nederland emigreerden. Deze versie is een ode aan Franco en Roberto die inmiddels helaas niet meer onder ons zijn...
Lees meer