Panzanella (Toscaanse broodsalade)
Panzanella is oorspronkelijk afkomstig uit de regio’s Toscane en Umbrië en was waarschijnlijk eerst alleen met ui, brood, olie en azijn. Nu kan je de salade met al je restjes aankleden, heerlijke olijven, mooie kappertjes, tonijn, sardientjes, komkommer, verse basilicum of een zelfs gekookt eitje.
Lees verderPanzanella (Toscaanse broodsalade)Peperonata
Peperonata is een gerecht uit Sicilië, Campanië en Calabrië in Zuid-Italië. Peperonata is een klassiek Italiaans groentegerecht, maar het kan op veel verschillende manieren worden gegeten. Peperonata kan gebruikt worden als "contorni" of als bijgerecht bij vlees of vis. Je kunt het laten afkoelen en serveren als aperitief of bruschetta. Maar ook erg lekker is om Peperonata door de pasta te roeren.
Lees verderPeperonataKip Cacciatora
Alla cacciatora of "op de manier van de jager" betekent dat het gerecht is gemaakt met tomaten, verse kruiden, plaatselijke olijven en wijn. Dit bekende kip recept komt uit Midden-Italië.
Lees verderKip CacciatoraSpaghetti met citroen
Spaghetti met citroen is een combinatie waar je wellicht niet zo snel aan denkt, dus wil ik jullie vriendelijk vragen om je er even overheen te zetten en dit heerlijke zomerse pastagerecht eens te proberen. Het is heerlijk fris en door het toevoegen van de citroen, room & parmezaanse kaas krijg je een zoet-zure twist aan het geheel.
Lees verderSpaghetti met citroenMascarpone met bosvruchten en granola
Dit is een gerecht van mascarpone met bosvruchten en granola. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat als tussendoortje of als lichte maaltijd gegeten kan worden. De mascarpone is smeuïg en romig, en de bosvruchten voegen een heerlijke zoetheid en frisheid toe aan het gerecht. De granola geeft het een lekkere crunch en voegt een beetje textuur toe. Dit gerecht zal zeker bij iedereen in de smaak vallen!
Lees verderMascarpone met bosvruchten en granolaCantuccini
Lees verderCantucciniSiciliaanse salade met dorade filet
Lees verderSiciliaanse salade met dorade filetKippendij saltimbocca met salie en San Daniele ham
Wij hebben nadrukkelijk gekozen om dit oorspronkelijke recept een twist te geven en het kalfsvlees te vervangen met een malse…
Zomerse pasta alla Norma
De zomerse pasta alla Norma is een 100% rauwe pastasaus en een zomerse variatie van het originele recept.Onze pastasaus was…
Bruschetta met ricotta, gewokte groene groente & Amalfi citroen dressing
Ken je bruschetta vooral als voorgerecht of antipasto? Deze typische Italiaanse lekkernij is ook als hoofdgerecht zeker aan te raden als je niet teveel wilt eten die dag! Je bestrijkt de knapperig gebakken sneetjes desem brood met romige ricotta met de kummel en komijn en legt hier de gewokte en gekookte groene groente overheen. De rozen harissa van Belazu geeft deze verrukkelijke bruschetta een extra kick!
Lees verderBruschetta met ricotta, gewokte groene groente & Amalfi citroen dressingTonno Vitellato
Lees verderTonno VitellatoPennette alla Ropeton
Pennette alla Ropeton is een geheim recept van Trattoria Ropeton uit Verona. Wij hebben dit recept voor jullie gekraakt zodat je niet helemaal naar Verona hoeft om dit heerlijk pastagerecht thuis te eten!
Lees verderPennette alla RopetonPasta met pistache pesto, citroen en witte toniijn
Lees verderPasta met pistache pesto, citroen en witte toniijnZalm met roze peper en taralli crème
Lees verderZalm met roze peper en taralli crèmeRundermedaillon met artisjok in appel kardemom crème
Lees verderRundermedaillon met artisjok in appel kardemom crèmePappa al pomodoro
Lees verderPappa al pomodoroSpaghetti met olijfolie, knoflook, Spaanse peper en peterselie
Lees verderSpaghetti met olijfolie, knoflook, Spaanse peper en peterselieSiciliaanse Kip
Lees verderSiciliaanse KipRisotto met groene asperges en madras kerrie
Lees verderRisotto met groene asperges en madras kerrieSpaghetti met barba del frate, tonijn en honingtomaatjes
Het recept van de spaghetti met barba del frate, tonijn, honingtomaatjes en citroensap is spontaan ontstaan tijdens een lockdown kooksessie thuis!
Lees verderSpaghetti met barba del frate, tonijn en honingtomaatjes