Recepten

Bekijk onze lekkerste recepten op onze recepten pagina. Je vind hier alle recepten die we op onze tuindiners hebben bereid & onze eigen favorieten huisrecepten.
Pizzoccheri met groene kool, knoflook en fontina

Pizzoccheri met groene kool, knoflook en fontina

De wereld van de Italiaanse pasta kent zijn supersterren (spaghetti, linguine, enz.), maar er zijn nog andere intrigerende pasta's die enigszins onder de radar blijven, en pizzoccheri vallen zeker in deze categorie. In tegenstelling tot zijn ietwat misleidende naam heeft pizzoccheri niets met pizza te maken, maar is het een platte, lintvormige pasta die voornamelijk uit boekweitmeel bestaat, en die typisch wordt gebruikt als hoofdingrediënt in een hartig winters pastagerecht met dezelfde naam. Met krachtige ingrediënten als boter, aardappelen, kaas en savooiekool staat het gerecht pizzoccheri alla Valtellina (algemeen bekend als het pizzoccheri gerecht bij uitstek!) bekend als rijk, smakelijk en zeer vullend, en daarmee is het de perfecte culinaire keuze om je warm en verzadigd te houden op een koude winterdag.
Lees verderPizzoccheri met groene kool, knoflook en fontina
KIPPENDIJEN MET MELK & CITROEN

Scharrelkip met melk, salie en citroen

Dit beroemde recept voor in melk gekookte kip van Jamie Oliver is een recept wat mij al jaren intrigeerde. Het idee dat een hele kip wordt gebraden en dan langzaam in melk en salie wordt gekookt tot hij letterlijk van het bot valt, maakte mij zo nieuwsgierig dat ik het in de zomer van 2021 voor het eerst gemaakt had. En eerlijk is eerlijk, dit recept smaakt hemels! Grazie Jamie 😉
Lees verderScharrelkip met melk, salie en citroen
Pompoen cappuccino

Pompoen cappuccino

De pompoen cappuccino is een zeer eenvoudige en smakelijke crème, perfect om als voorgerecht te serveren, in perfecte herfststijl, waarbij u kunt profiteren van de zoete en delicate smaak van de pompoen, en u iets anders en origineels kunt aanbieden dat zeker een blijvende indruk zal maken op uw gasten. Op het eerste gezicht lijkt het misschien een eenvoudige pompoensoep, maar in werkelijkheid is het veel meer.
Lees verderPompoen cappuccino
parmigiana-di-melanzane

Parmigiana di melanzane

Laag na laag, verschillende texturen, heerlijk en in harmonie. De geur van basilicum, onweerstaanbaar gefrituurde verse aubergines, zondig smeltende kaas. Men beweert dat de Parmigiana di melanzane Siciliaans is, anderen dat hij Napolitaans is, weer anderen dat het afkomstig uit Reggio Emilia. Dit recept is bekend in duizend varianten, waaronder een versie zonder tomaat, met gebakken aubergine en niet gefrituurd, met caciocavallo kaas, met andere groenten; ik heb ongelooflijke variaties geproefd met hardgekookt ei, vergelijkbaar met de Calabrische gebakken pasta en zelfs met gesmolten chocolade... een niet te geloven culinaire goedheid.
Lees verderParmigiana di melanzane
impepata-di-cozze

Impepata di cozze

Impepata di cozze, of "mpepata e cozze" zoals het in Napels wordt genoemd, is een goedkoop en snel Napolitaans gerecht. Dit zijn verse mosselen die eerst met hun hele schelp in een pan worden gekookt en daarna op smaak worden gebracht met peper. Ze kunnen worden geserveerd als voorgerecht, maar ook als hoofdgerecht.
Lees verderImpepata di cozze
spaghetti-met-vongole-2

Spaghetti met vongole

Spaghetti met vongole is een van de beroemdste en meest gewaardeerde gerechten van de Napolitaanse culinaire traditie, waar het beter bekend is als "vermicelli con le vongole". Hoewel spaghetti met vongole tegenwoordig in alle uithoeken van de wereld wordt bereid, is het voor iedereen die Napels bezoekt onmogelijk om dit heerlijke gerecht niet te proberen, zeker de moeite waard als je de kust van Amalfi bezoekt!
Lees verderSpaghetti met vongole
gefrituurde-courgette-bloemen-in-beslag

Gefrituurde courgette bloemen in beslag

Gebakken courgette bloemen zijn "een klassieker" uit de keuken van de provincie Lazio, als we preciezer willen zijn, "een klassieker" uit de hoofdstad, en ja, in Rome maken ze heerlijke gefrituurde courgette bloemen. Elke zichzelf respecterende osteria, trattoria, restaurant en pizzeria heeft ze op de kaart staan in de wetenschap dat ze haar gasten een echte delicatesse aanbiedt.
Lees verderGefrituurde courgette bloemen in beslag
focaccia met rozemarijn

Focaccia met rozemarijn

Rozemarijn focaccia is een focaccia met een eenvoudig deeg, op basis van extra olijfolie van eerste persing, op smaak gebracht met rozemarijn blaadjes en grof zout. In Bologna wordt het meestal crescenta genoemd. Rozemarijn focaccia kan worden geserveerd in blokjes in plaats van brood, of het kan in grotere stukken worden gesneden en naar wens worden belegt, zoals een sandwich. Een ideale vulling voor deze focaccia is salami of ham, mayonaise en slablaadjes, of geroosterde kalkoen, mayonaise en artisjokken.
Lees verderFocaccia met rozemarijn
pasta-alla-gricia

Pasta alla gricia

Pasta alla gricia (pasta met guanciale) is een van de beroemdste gerechten uit de keuken van Lazio, en wordt beschouwd als de voorvader van de pasta amatriciana. Net als het recept voor de amatriciana bevat het in feite guanciale en Pecorino Romano kaas. Het belangrijkste verschil ligt in de tomatensaus, die in de pasta alla gricia ontbreekt omdat de oorsprong ervan zelfs dateert van vóór de invoer van tomaten in Europa. Er wordt gezegd dat de pasta alla gricia is uitgevonden door de herders van Lazio, die met de weinige ingrediënten die ze tot hun beschikking hadden, dit eenvoudige maar even smakelijke en substantiële gerecht klaarmaakten. U kunt kiezen voor een lange soort pasta zoals bucatini en spaghetti, of een korte zoals rigatoni!
Lees verderPasta alla gricia