Panna cotta met dronken watermeloen
De panna cotta met dronken watermeloen is een fris en romig nagerecht voor een zomerse dag!
Lees verderPanna cotta met dronken watermeloenKrokante biefstuk tagliata
Wist je dat Italianen gewoonlijk gegrild vlees op een bedje van groenten eten, in plaats van andersom? Deze heerlijke zomerse biefstuk tagliata is daar geen uitzondering op!
Lees verderKrokante biefstuk tagliataParmigiana 2.0
Aubergine parmigiana is een vegetarische klassieker, geliefd bij Italianen en niet-Italianen. Het is gemakkelijk te bereiden, en aubergines (en veel andere groenten, zoals courgette) zijn goed in te vriezen. Dit recept is een viering van de zomeroogst, met een mix van verse tuingroenten in een tomatensaus met daarop een rijke kaassaus.
Lees verderParmigiana 2.0Orechiette met verse tonijn, citroen en kaneel
Deze overheerlijke pasta in combinatie met de tomaat, kappertjes, chilipepers, ui, knoflook, verse oregano, ansjovis, kaneel, en de schil en…
Gazpacho Italiano
Deze traditionele Spaanse koude soep hebben we een Italiaanse tintje gegeven en ons gehouden aan het beste originele recept. Doordat…
Gemengde zoete aardappel puree
Aardappelen en zoete bataat samen? YES! Heerlijke combinatie. Probeer het maar eens. Deze gemengde zoete aardappel puree is geserveerd tijdens…
Parmezaanse kaas bieten crème
Het aroma en de sterke smaak van de overheerlijke Parmezaanse kaas verrijken deze veelzijdige crème en maken hem onweerstaanbaar. Hoe gebruik je het? Laat je fantasie de vrije loop!
Lees verderParmezaanse kaas bieten crèmeDelizia al pistacchio (Pistache Cheesecake)
Dit is een Pistache Cheesecake met Oreo Koekjes en Mascarpone. Het is een luchtige cheesecake, met een vleugje pistache smaak, en een gladde en romige textuur. De Oreo koekjes voegen een beetje knapperigheid toe, en de mascarpone geeft hem een rijke en decadente smaak.
Lees verderDelizia al pistacchio (Pistache Cheesecake)Pizzoccheri met groene kool, knoflook en fontina
De wereld van de Italiaanse pasta kent zijn supersterren (spaghetti, linguine, enz.), maar er zijn nog andere intrigerende pasta's die enigszins onder de radar blijven, en pizzoccheri vallen zeker in deze categorie.
In tegenstelling tot zijn ietwat misleidende naam heeft pizzoccheri niets met pizza te maken, maar is het een platte, lintvormige pasta die voornamelijk uit boekweitmeel bestaat, en die typisch wordt gebruikt als hoofdingrediënt in een hartig winters pastagerecht met dezelfde naam.
Met krachtige ingrediënten als boter, aardappelen, kaas en savooiekool staat het gerecht pizzoccheri alla Valtellina (algemeen bekend als het pizzoccheri gerecht bij uitstek!) bekend als rijk, smakelijk en zeer vullend, en daarmee is het de perfecte culinaire keuze om je warm en verzadigd te houden op een koude winterdag.
Lees verderPizzoccheri met groene kool, knoflook en fontinaScharrelkip met melk, salie en citroen
Dit beroemde recept voor in melk gekookte kip van Jamie Oliver is een recept wat mij al jaren intrigeerde. Het idee dat een hele kip wordt gebraden en dan langzaam in melk en salie wordt gekookt tot hij letterlijk van het bot valt, maakte mij zo nieuwsgierig dat ik het in de zomer van 2021 voor het eerst gemaakt had. En eerlijk is eerlijk, dit recept smaakt hemels! Grazie Jamie 😉
Lees verderScharrelkip met melk, salie en citroenPompoen cappuccino
De pompoen cappuccino is een zeer eenvoudige en smakelijke crème, perfect om als voorgerecht te serveren, in perfecte herfststijl, waarbij u kunt profiteren van de zoete en delicate smaak van de pompoen, en u iets anders en origineels kunt aanbieden dat zeker een blijvende indruk zal maken op uw gasten. Op het eerste gezicht lijkt het misschien een eenvoudige pompoensoep, maar in werkelijkheid is het veel meer.
Lees verderPompoen cappuccinoParmigiana di melanzane
Laag na laag, verschillende texturen, heerlijk en in harmonie. De geur van basilicum, onweerstaanbaar gefrituurde verse aubergines, zondig smeltende kaas. Men beweert dat de Parmigiana di melanzane Siciliaans is, anderen dat hij Napolitaans is, weer anderen dat het afkomstig uit Reggio Emilia. Dit recept is bekend in duizend varianten, waaronder een versie zonder tomaat, met gebakken aubergine en niet gefrituurd, met caciocavallo kaas, met andere groenten; ik heb ongelooflijke variaties geproefd met hardgekookt ei, vergelijkbaar met de Calabrische gebakken pasta en zelfs met gesmolten chocolade... een niet te geloven culinaire goedheid.
Lees verderParmigiana di melanzaneImpepata di cozze
Impepata di cozze, of "mpepata e cozze" zoals het in Napels wordt genoemd, is een goedkoop en snel Napolitaans gerecht. Dit zijn verse mosselen die eerst met hun hele schelp in een pan worden gekookt en daarna op smaak worden gebracht met peper. Ze kunnen worden geserveerd als voorgerecht, maar ook als hoofdgerecht.
Lees verderImpepata di cozzeSpaghetti met vongole
Spaghetti met vongole is een van de beroemdste en meest gewaardeerde gerechten van de Napolitaanse culinaire traditie, waar het beter bekend is als "vermicelli con le vongole". Hoewel spaghetti met vongole tegenwoordig in alle uithoeken van de wereld wordt bereid, is het voor iedereen die Napels bezoekt onmogelijk om dit heerlijke gerecht niet te proberen, zeker de moeite waard als je de kust van Amalfi bezoekt!
Lees verderSpaghetti met vongoleGefrituurde courgette bloemen in beslag
Gebakken courgette bloemen zijn "een klassieker" uit de keuken van de provincie Lazio, als we preciezer willen zijn, "een klassieker" uit de hoofdstad, en ja, in Rome maken ze heerlijke gefrituurde courgette bloemen. Elke zichzelf respecterende osteria, trattoria, restaurant en pizzeria heeft ze op de kaart staan in de wetenschap dat ze haar gasten een echte delicatesse aanbiedt.
Lees verderGefrituurde courgette bloemen in beslagFocaccia met rozemarijn
Rozemarijn focaccia is een focaccia met een eenvoudig deeg, op basis van extra olijfolie van eerste persing, op smaak gebracht met rozemarijn blaadjes en grof zout. In Bologna wordt het meestal crescenta genoemd.
Rozemarijn focaccia kan worden geserveerd in blokjes in plaats van brood, of het kan in grotere stukken worden gesneden en naar wens worden belegt, zoals een sandwich. Een ideale vulling voor deze focaccia is salami of ham, mayonaise en slablaadjes, of geroosterde kalkoen, mayonaise en artisjokken.
Lees verderFocaccia met rozemarijnPasta alla gricia
Pasta alla gricia (pasta met guanciale) is een van de beroemdste gerechten uit de keuken van Lazio, en wordt beschouwd als de voorvader van de pasta amatriciana. Net als het recept voor de amatriciana bevat het in feite guanciale en Pecorino Romano kaas. Het belangrijkste verschil ligt in de tomatensaus, die in de pasta alla gricia ontbreekt omdat de oorsprong ervan zelfs dateert van vóór de invoer van tomaten in Europa. Er wordt gezegd dat de pasta alla gricia is uitgevonden door de herders van Lazio, die met de weinige ingrediënten die ze tot hun beschikking hadden, dit eenvoudige maar even smakelijke en substantiële gerecht klaarmaakten. U kunt kiezen voor een lange soort pasta zoals bucatini en spaghetti, of een korte zoals rigatoni!
Lees verderPasta alla griciaMinestronesoep uit Genua
Dit traditionele gerecht uit de regio Ligurië is hartig en vullend. Dit elementaire gerecht, waarin seizoensgroenten en Pesto Genovese zijn gecombineerd, is de typisch essentiële maaltijd van de "cucina povera".
Lees verderMinestronesoep uit GenuaRobbie Stoker’s saltimbocca
Het eerste recept wat is ingezonden door onze TuinDiner gasten/fans is die van Robbie Stoker die zijn befaamde "Robbie's Saltimbocca" met ons heeft gedeeld. Salta, Salta!
Lees verderRobbie Stoker’s saltimboccaPasta met pompoen en saucijs
Zoals jullie wellicht weten ben ik een grote fan van alle soorten pompoen, dus ik kook graag met pompoen en probeer steeds nieuwe pompoengerechten uit. Dit pasta gerecht met pompoen en saucijs is wedermaal een waanzinnig pastagerecht voor de herfst/winter!
Lees verderPasta met pompoen en saucijs