Categorie Recepten

Op deze pagina vind u een overzicht van onze recepten van zowel de TuinDiners alsook de recepten van onze winterdiners!
tagliatelle-bolognese

Tagliatelle Bolognese

Het recept voor Italiaanse Bolognese saus naar het originele recept zoals dat in Bologna geregistreerd staat wil ik jullie niet onthouden. Volgens de Italiaanse traditie hoort de smaak van een goede Bolognese saus van de ingrediënten zelf te komen. Daarom is het belangrijkste ingrediënt voor dit recept: Tijd.

Lees meer
risotto-met-paddenstoelen-en-eekhoorntjesbrood

Risotto met paddenstoelen en eekhoorntjesbrood

Deze Risotto met paddenstoelen en eekhoorntjesbrood is op z'n best tijdens de natte herfstmaanden september en oktober. Italianen trekken er dan massaal op uit om deze lekkernij in het bos te zoeken. Maar als je ook de rest van het jaar van dit lekkere paddenstoeltje wilt genieten, is de gedroogde versie een prima alternatief. Zoals in deze ‘Risotto met paddenstoelen en eekhoorntjesbrood’.
Lees meer
Pasta met San Marzano tomaat en wodka

Pasta met San Marzano tomaat en wodka

Penne alla vodka is een klassieker uit de jaren 80. Het was toen populair, toch kwam het daarna in de vergetelheid. Penne alla wodka vind je in de VS, en zeker in New York bijna op elk menu, terwijl je in Italië al heel goed moet zoeken om het nog ergens te vinden. Uiteraard hebben wij onze eigen twist aan dit recept aangegeven zodat het nog net iets verfijnder smaakt!
Lees meer
italiaanse-pompoensoep

Italiaanse pompoensoep

Italiaanse pompoensoep is een warm en voedzaam vegetarisch voorgerecht. Ideaal om te bereiden wanneer het winterseizoen nadert, kan het worden geserveerd in de pompoen zelf, voor een schilderachtig en kleurrijk resultaat.

Lees meer
Romeinse aardappelpuree

Romeinse aardappelpuree

Deze Romeinse aardappelpuree is gevuld met typisch Italiaanse ingrediënten waardoor dit gerecht een kruidige en echte Italiaanse smaak krijgt. Dit recept is lekker voor in de winter bij een stoofpotje of een andere stuk vlees!
Lees meer